Register

Kiemelt rendezvényeink

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalletöltések száma:

 

 


 

Mezőtúr-Szarvas komp menetrend

Operabarátok köre

 

A 2002-ben Finnországból hazatelepült operarajongó zenetanár, Berczeli Endre régi és új ismeretségi körében felébresztette a műfaj iránt ez idáig csendben lappangó érdeklődést. 2003 őszén közel húsz zenerajongó hölgy és néhány férfiú azzal a céllal gyűlt össze a mezőtúri Móricz Zsigmond Könyvtár és Közösségi Házban, hogy ez irányú szenvedélyük tartalmas, társasági megélésére létrehozzanak egy közösséget. Vezetőjüknek Berczeli Endrét választották meg. Így született meg a Mezőtúri Operabarátok Köre, az elmúlt évek során táboruk egyre szélesedett.


A kör céljai:
megosztani egymással a népszerű operákhoz kötődő eddigi élményeiket; a továbbiakban alaposan megismerkedni az operairodalom gyöngyszemeivel, előadásosokon, filmvetítéseken keresztül; kirándulásokat szervezni opera előadásokra, komolyzenei hangversenyekre; hangversenyeket tartani helyi fellépőkkel, helybeli közönségnek és ezzel további híveket szerezni a komolyzenének.A tagság kéthetenkénti rendszerességgel tartja összejöveteleit intézményünkben. Az elmúlt négy évben közel húsz alkalommal jártak a budapesti Állami Operaházban, de szerveztek utat a miskolci operába és a Szegedi Szabadtéri Játékokra. Opera- és hangverseny-látogatásaikon évadonként 8-10 alkalommal, esetenként 35-45 fő vesz részt. A zene iránt elkötelezett csoport tagjai közül minden alkalomra vállalja valaki a felkészülést egy-egy zenetörténeti korszakból, ill. az éppen megtekintésre kerülő operából.


A felkészülés a városi könyvtár zenei gyűjteményében található LP lemezek, de többnyire a kör vezetőjének magángyűjteményében meglévő operafilmek segítségével történt.
A kör másik fontos küldetése és vállalása, hogy jó néhány tehetséges mezőtúri zenész és énekes közreműködésével, évente három alkalommal „Dalvarázs” címmel nyilvános műkedvelő előadásra várják az érdeklődőket. Műsoraik iránt rendkívül nagy az érdeklődés, „telt házas” rendezvényeket tartanak.

 


Vezető:
Elérhetőség:

 
Copyright Kelemen Márton © 2010-2021.