Register

Kiemelt rendezvényeink

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalletöltések száma:

 

 


 

Mezőtúr-Szarvas komp menetrend

Re-Flex Band

A mezőtúri fúvószenekar több mint 20 éve, 1991. szeptemberében alakult alapító karmesterünk Szúnyogh József tanár úr vezetésével. Ekkor még a helyi kisiskolásokból verbuválódott együttes főleg iskolai és városi rendezvényeken adott koncerteket. Idővel kinőtte magát és a zenekarral egy időben szerveződött mazsorett-csapattal külföldre is sok helyre eljutott. Többek között a németországi Malente-be; a mezőtúri testvérvárosunkba, Weidába; az angliai testvérmegyénk, Durham megye Lanchester nevű kisvárosába.

A zenekarnak 1991 és 2009 közötti időszakban négy karmestere volt, vezetésük alatt sokat fejlődött a zenekar.

1991- 2001 Szúnyogh József,
2001 - 2004 Szűcs Csaba,
2004 - 2005 Debreceni Örs, és 
2005 - 2009 Katona Tiborné

Sok fellépés, nagy bel- és külföldi közönségsikerek és szakmai elismerés jellemezte ezt az időszakot.

2009-ben a Mezőtúri Ifjúsági Fúvószenekar feloszlott, ám a továbbra is zenélni akaró fiatalokból megalakult a RE*FLEX BAND. Az újraszerveződés után először a régebbi repertoárunkból válogattuk ki azokat a darabokat, melyek kisebb hangszereléssel is megszólaltathatók. Az az igény, hogy kisebb létszámmal és kevesebb hangszerrel is megfelelő hangzást érjünk el, vezetett bennünket a flex-bandes hangszerelésig. Ebben az időben vette fel az együttes a RE*FLEX BAND nevet. Repertoárunkat folyamatosan bővítjük. Így a hagyományos fúvósdarabokon kívül megszólaltatunk film- és tánczenéket, ragtime, dixieland és latin darabokat, illetve a kortárs pop- és rockzenészek műveinek átiratait. (The Doors, Michael Jackson, Lady Gaga, Black Eyed Peas, Michael Buble...)
20 fős zenekarunk nem követi a hagyományos fúvószenekari felállást. Ez abban is tükröződik, hogy nincs karmesterünk. Egymásra figyelve és a feladatokat megosztva magunkat irányítjuk.
A RE*FLEX BAND fesztiválokon, céges rendezvényeken és egyéni meghívásos felkéréseken ad koncertet.

 

Honlap: http://www.reflexband.hostzi.com/

 
Copyright Kelemen Márton © 2010-2021.