Register

Kiemelt rendezvényeink

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalletöltések száma:

 

 


 

Mezőtúr-Szarvas komp menetrend

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00468

• a kedvezményezett neve:
Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft.


• a projekt címe:


Artúr Fesztivál

• a szerződött támogatás összege: bruttó 5.000.000 Ft
• a támogatás mértéke (%-ban): 100%
• a projekt tartalmának bemutatása:


A pályázó Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységéből adódóan is érzékenyen reagált a város lakosságának kulturális igényeire, és egyben igyekezett is a változó kulturális szükségleteket kielégíteni. Az elmúlt évek egyértelműen bebizonyították, hogy a legnagyobb igény az arTúr Fesztivál megrendezésére van, amely legjelentősebb mezőtúri kulturális eseményként a helyi közösség számára fontos rendezvény, valamint identitásunk meghatározásában is kiemelkedő jelentőségű.
A szabadidő eltöltésének gazdag kínálatával és egész évben változatos programokkal várjuk a városunkba látogató vendégeket. A mezőtúri „Pezsgő Nyár” kiemelkedő eseményei az augusztusban megrendezésre kerülő ArTÚR Fesztivál. Kulturális- és hagyományépítő rendezvények szervezése és megvalósítás, a helyi kultúra és hagyomány bemutatására alkalmas, átfogó rendezvénysorozat. A zenei hagyományokat és a helyi identitást elősegítő – közösségfejlesztő kezdeményezés a városban közösségi programokon keresztül.
A helyi identitás erősítése az egyik fő meghatározó, amely megnyilvánulása a helyi közösség koncertekre, műsorokra, előadásokra vonatkozó igényeit, amelyet helyi fellépőkkel is erősítenek.

A projekt célja:

Programjaink összeállításánál figyelembe vettük azt, hogy minél színesebb, sokrétűbb legyen, annak érdekében, hogy minden korosztály, minden társadalmi réteg megtalálja az érdeklődési körének megfelelő programokat. A programokból kitűnik, hogy a gyermekfoglalkoztatástól a kortárs táncművészeten, népművészeten keresztül a képzőművészeti kiállításig, a klasszikus és könnyű zenéig majdnem minden művészeti ág szerepel, minden korosztályt érintve. Egyik legfontosabb szempont a minőség, az értékközvetítés. A programok megtekintése ingyenes, így a hátrányos helyzetű emberek belépő nélkül lehetnek jelen az egyes programokon.

befejezési dátuma: 2021. 08. 31.


projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00468


 
Copyright Kelemen Márton © 2010-2021.