Register
Tizedszer vetélkedtek történelemből általános iskolások a Telekiben
oktatás

 

A Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium nagy hangsúlyt fektetett mindig a történelem színvonalas oktatására és népszerűsítésére, előadások szervezésére és a versenyeztetésre tanulói körében.

Nemcsak saját diákjainkat vonjuk be ebbe a munkába, hanem az általános iskolások számára is elindítottunk 2002-ben egy versenyt, amely a történelmet népszerűsíti. Ebből a kezdeményezésből, azóta hagyomány lett, s az iskola történelem munkaközössége idén X. alkalommal rendezte meg a „Teleki történelemversenyt”

Ebben az évben már negyedszer a 7-8. osztályos tanulók mellett a 6. évfolyamosokat is vetélkedni hívtuk. A hatodikosoknak az írásbeli fordulók megoldása volt a feladatuk, ezek alapján alakult ki a legjobbak sorrendje. Megérdemelt könyv- és a tárgyjutalmaikat a 7-8. osztályosok szóbeli döntőjén vehették át 2012. február 18-kán.

Felhívásunkra a környező városokból és településekről 80 csapattól érkezett kiváló megoldás az 5-6. osztályos tananyagból és az Árpád – házi királyok korából válogatott feladatokra.

A szóbeli döntőbe Mezőtúr, Rákóczifalva, Törökszentmiklós, Dévaványa, Gyomaendrőd iskoláiból jutottak be diákok.

Ebben az évben a 6. évfolyam legjobbjai lettek:

I. helyezés: A gyomaendrődi Kis Bálint Református Általános Iskolából Fülöp Petra és Kruichó Adrienn (Felkészítő tanár: Simonné Szrnka Zsuzsanna, Dinya Lívia)

II. helyezés: A rákóczifalvai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából Kovács Tamás és Nagy Kristóf (Felkészítő tanár: Magyariné Csomor Edina)

III. helyezés: A gyomaendrődi Kis Bálint Református Általános Iskolából Megyeri Brigitta és Mészáros Gábor (Felkészítő tanár: Simonné Szrnka Zsuzsanna, Dinya Lívia)

7-8. osztály legjobbjai

I. helyezés A rákóczifalvai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából Tálas Zsuzsanna és Muzsai Martina (Felkészítő tanár: Magyariné Csomor Edina)

II. helyezés törökszentmiklósi Kölcsey Ferenc Általános Iskolából Nádas Veronika és Buru Zoltán (Felkészítő tanár: Nagyné Csík Klára)

III. helyezés A rákóczifalvai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából Pásztor Edit és Vincze Gyöngyi (Felkészítő tanár: Magyariné Csomor Edina)

Minden versenyzőnek és felkészítő kollégának köszönjük a fáradozását és gratulálunk az elért helyezésekhez.

Lovas Lajos

munkaközösség vezető

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu