Register
GYŐZTÜNK!
oktatás

2012. március 23-án, 13. alkalommal rendezték meg Szolnokon, a „Legügyesebb kollégium és kollégista Vetélkedő” megyei versenyét. A Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kollégistái nagy reményekkel indultak a szolnoki megmérettetésre. A versenyzők eleve úgy indultak el a versenyen, hogy, megnyerik a vetélkedőt. A több hónapos felkészülés és a több éves tapasztalat, na és az elszántság, meghozta a kiváló eredményt. Csapatunk a csoportos sportversenyek győztese lett! Nálunk maradhatott újra a VÁNDORSERLEG! A győztes csapat tagjai: PROHÁSZKA PETRA, Békési Kinga, Gaál István, Prohászka Ádám. A művészeti versenyrészben (linómetszés és nemezelés) Czakó Viktória, Keresztes Kamilla, Szabó Nóra és Tóth Bettina képviselte a Telekis kollégistákat.  A lelkes diákok segítői a lelkes, fáradságot nem ismerő tanárok. A „legügyesebb” kollégistákat 2007 óta Balogh Diána tanárnő trenírozza. Segítője 2011-ben Pechacsekné Seres Edit volt az idén pedig Ducza Árpád tanár úr. Az idei győzelem nagyon fontos volt számunkra, ugyanis egy diákunk 2007 óta minden évben rendszeresen részt vesz a vetélkedőn. Lelkesedése, következetessége, kitartása példaértékű a többi diák számára. A vetélkedők oszlopos tagja, PROHÁSZKA PETRA ebben a tanévben fejezi be tanulmányait, az idén érettségizik. A csapat többi tagja Petráért akarta megnyerni a versenyt. Sikerült! Köszönjük a lelkesedést és a tanári segítséget!


A vetélkedő elindítói 2000-ben arra gondoltak, hogy a kollégista diákok a szűk pátriájukon kívül is szerezhessenek új barátokat, ismerjék meg az ország más térségeiben élő társaik lehetőségeit, életkörülményeit. A kibővült ismeretekből minél több ötletet honosíthassanak meg a saját, “hazai” körülményeik között. Röviden: a résztvevő diákok és kísérő tanáraik kötetlen formában ismerkedhessenek meg egymással.

 

A Telekis kollégisták 2007 óta vesznek részt a „Legügyesebb Kollégium, és Kollégista Vetélkedőn”.

 

2007. február 16-án, a Szolnokon megrendezett megyei versenyen csapatunk II. helyezést, az összesített csapatversenyen III. helyezést ért el. A csapat tagjai: Ágoston Dóra, Földi Gábor, PROHÁSZKA PETRA és Vígh Alex.

 

2008. február 28-án Mezőtúr adott otthont a megyei versenynek. Itt csapatunk II. helyezést ért el, de az összesített csapatversenye az I. helyezést értük el, így egy évig őrizhettük a vándorserleget és a Telekis kollégisták mehettek az országos döntőre, melyet Kaposváron rendeztek meg. Az országos versenyen csapatunk IV. helyezést ért el. A csapat tagjai: PROHÁSZKA PETRA, Ágoston Dóra, Horváth István, Földi Gábor,Péntek Melinda és Zsiga Ármin.

 

2009. március 20.-ai megyei verseny lebonyolítását a szomszédos Túrkeve vállalta. Kollégistáink megőrizhették a vándorserleget, ugyanis a túrkevei vetélkedőn csapatunk első helyezést ért el. A megyei győzelmet az áprilisban, Nyíregyházán megrendezett országos vetélkedő követte. Itt csapatunk az összetett versenyben országos III. helyezést ért el. A csapat, PROHÁSZKA PETRA, Forrós Dávid, Ágoston Dóra , Szegi Gábor , Kis Zsóka és Tárkány Szilvia.

 

2010. február 12-én Jászapátiban rendezték meg a vetélkedő soron következő X. fordulóját. Sajnos ezen a tornán nem sikerült itthon tartani a vándorserleget, mert csapatunk az összesített versenyben II. helyezést ért el. A csapat tagjai: Tárkány Szilvia, PROHÁSZKA PETRA, Balázs Imre és Fodor Dávid.

 

2011. március 4-én a nemes versengésnek a törökszentmiklósi Székács Elemér Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium sportcsarnoka adott méltó helyszínt. Ezen a megyei versenyen csapatunk a csapatversenyben és az összetett versenyben is megszerezte az I. helyezést, így a vándorserleg újra a Telekiseké lett. A Telekisek „gőzöse” indulhatott Kalocsára, ahol az országos vetélkedőn, szoros küzdelemben a IV. helyezést érték el. A csapat tagjai: PROHÁSZKA PETRA, Nyerges Zsanett, Libor Anna, Bálint Erika, Gaál István és László Ádám.

 

A 2012-es „legügyesebb” verseny eredményét már ismerjük! „Itt a lehetőség, döntsétek el, ki a legügyesebb kollégista ebben az országban! Győztesnek lenni: ünnep és boldogság, a győztessel megmérkőzni: ünneplés. A győztest elismerni: önismeret, a győztest a következő megmérettetésen legyőzni: lélekemelő akarat. Mindannyian lehetünk győztesek, csak akarnunk kell. Az ember életében a legfontosabb a boldogság és az öröm. Örömet lehet adni és kapni. Mi együtt szeretnénk veletek örülni.” (Takács Ernő) Irány az országos verseny, irány Hajdúböszörmény! Sok sikert kívánunk!


Balog Diána

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu