Register
Rajzoljunk, fessünk együtt
oktatás

2012. március 26-án a Kossuth iskolában diákok, szülők, pedagógusok együtt rajzoltak, festettek Kelemen Kata szolnoki festőművésszel. A művésznő az iskolai Képkör meghívottjaként vezette a „mini alkotótábort". A rendezvény Tehetségpontunk újabb eseménye volt.


 

Egy egykori Kossuthos diák gondolatai a rendezvényről:

Mindig is szerettem rajzolni, alkotni. A Kossuth iskolában pedig nemrég hirdettek meg egy "mini alkotótábort", ahol diákok, szülők és pedagógusok együtt festhettek.

 

Természetesen én is elmentem egykori iskolámba, és hamar rádöbbentem, hogy nem csak itteni diák voltam, hanem az iskola diákja vagyok még ennyi év után is. Hisz aznap délután, rengeteg tudásra tettem szert: megtanultam egy igazi művész szemén keresztül látni a világot, hogyan fedezzem fel a rejtett tündért a faágak kusza hálójában, vagy a csempe bohókás foltjai között alvó sárkányt, megtapasztaltam az együtt alkotás örömét, és világossá vált milyen fontos is a légy zümmögése...

 

De a legfontosabb, hogy ismét megtanultam azt, hogy a művészet maga nem csupán egy szép rajz, hanem formákba, színekbe beleöntött érzések, amik gondolatokat, érzelmeket lobbantanak bennünk, mindenkiben másfélét, de pont ettől olyan varázslatos ez az egész.

 

Éppen ezért úgy éreztem, hogy nem csupán egy embernek jár, a Kelemen Kata által rajzolt gyönyörű kép, hanem mindenki, aki csak ott volt, és alkotott, vagy akárcsak segítőként részt vett ezen a programon, egyaránt megérdemli a képet, és az elismerést, amit az jelképez. Így együtt emlékezhetünk majd erre a csodálatos délutánra, valahányszor Mickey egérre pillantunk.

Weiszhaár Adrienn

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu