Register
K 1 sikerek Szekszárdon
sport

A Magyar Oriental, Thai-kick és Body Contact Szövetség 2012. évi Nyílt Országos Bajnoksága Oriental K-1 szabályrendszerben 2012. 04. 14-én került megrendezésre Szekszárdon a Városi Sportcsarnokban mintegy 20 egyesület részvételével. A legnépszerűbb állóharcos stílus számtalan nézőt is bevonzott a csarnokba, ahol a több mint 100 versenyző gondoskodott a jó hangulatról.

A Mezőtúri Kick & Thai-Boksz Klub színeiben négy versenyző képviselte Kelet- Magyarországot a távoli Dunántúli helyszín miatt. Kurgyis Csaba a túrkevei klubunkat képviselte 52 kg-ban. Csaba első megmérettetése volt a ringek világában. Kicsit idegesen állt a szorítóba, de hamar levetkőzte megilletődöttségét, és megosztott pontozással nyerte az első mérkőzését. A második mérkőzésén pontozásos vereséget szenvedett a jóval tapasztaltabb ellenfelével szemben, aki később a súlycsoport győztese lett. A harmadik helyért folyó küzdelemben ismét összeszedte magát, legyőzte ellenfelét és megérdemelten állhatott a dobogó harmadik fokára.

Rácz Tamás 64 kg-ban első meccsén brillírozott, elsöprő győzelemmel kezdett. Második meccsén azonban egy kiújuló múltbeli térdsérülése miatt fel kellett adnunk a meccset. Nagyon sajnálatos dolog volt ez, mert Tamás kirobbanó formában volt, és teljesítménye alapján akár a végső győzelmet is megszerezhette volna, így azonban „csak” a negyedik helyen zárta a versenyt. A másik túrkevei harcosunk, Tóth Károly (70 kg) ígéretet tett, hogy ő ma országos bajnok lesz.. Kicsit magabiztos kijelentése ellenére esélyt sem hagyva ellenfeleinek a döntőig verekedte magát. Meggyőző teljesítménye alapján a rendezők úgy ítélték meg, hogy az esti küzdősport gálán játsszák a döntő csatát egy helybeli versenyzővel. Karcsi roppant összeszedetten és az edzői utasításokat maradéktalanul betartva letarolta ellenfelét, aki több esetben a padlóra került. Így nem is lehetett kétséges kinek a keze lendül majd a magasba. Ígéretéhez méltón országos bajnoki címmel gazdagodva távozhatott a kötelek közül. Rácz András a többszörös országos bajnokunk, hírnevéhez méltón teljesített. Egy pillanatnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy ki is a szorító legjobbja az 56 kg-os junior súlycsoportban. Látványos, mégis hatékony küzdelmi stílusával nem tudtak mit kezdeni ellenfelei, és három győztes meccset követően aranyéremmel a nyakában állt a dobogó legfelső fokára, begyűjtve egy újabb országos bajnoki címet K 1 kategóriában is.

Úgy gondolom, hogy a felkészülésünk jól sikerült, melyet az elért eredmények támasztanak alá. Ismételten bebizonyítottuk, hogy igenis számolni kell velünk küzdősportok terén az országos élvonalban is. Azonban nem pihenhetünk sokáig babérjainkon, hiszen meghívást kaptunk a 2012. májusában Budapesten megrendezendő WTKA kisvilágbajnokságra, ahol ismét nagy csaták várnak ránk ezúttal a nemzetközi mezőnyben…

Szeretnék köszönetet mondani a törökszentmiklósi Manó Minibusz tulajdonosának, hogy támogatta utazásunkat, és rendelkezésünkre bocsátott egy kisbuszt vezetővel, hogy a verseny helyszínére el tudjunk jutni, és két országos bajnoki címmel valamint egy bronzéremmel térhessünk haza.

Bíró László

Mezőtúri Kick & Thai-Boksz Klub

edző

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu