Register
Ki Mit Tud Karcagon
oktatás

Karcag kedves invitálásnak tettünk eleget 2012. április 20.-án délután a Mezőtúri Közoktatási és Közgyűjteményi Intézmény két Tagintézménye képviseletében. A felső tagozaton meghirdetett versenyt már több éve a Karcagi Általános Iskolai Központ Kováts Mihály Tagiskola Diákönkormányzata és a Kováts – Tehetségpont szervezi. (Akkreditált Tehetségpont). Mi Mezőtúriak, most először vettünk részt ezen a rendezvényen. Pár hónapja már beszéltünk a szervezővel erről a formálódó rendezvényről és a lehetséges részvételünkről, mint ötletről. A két Tehetségpont közt kialakuló kapcsolatnak a rendezvényen való részvétel volt a következő lépcsőfoka.(az első az Alapműveleti Matematika Verseny megyei szervezésében való bekapcsolódás volt).

A KI MIT TUD végeztével a mezőtúri csapatból felsős tanulónk nagy örömmel, hagyták el a helyszínt adó iskolai tornatermet, hiszen helyezésekkel, oklevelekkel térhettek haza. Hangszeres kategóriában Papp Niki (7. a) I. helyezést ért el hegedű szólójával. Felkészítő tanára Kuttenberg Anikó. Pályi Mónika (6.) pedig citerajátékával nyerte el a II. helyezést ugyanebben a kategóriában. Felkészítő tanára Csider István.. Vers kategóriában Fekécs Lili (5.) II. helyezést ért el, Veress Andrea (6.) pedig III. helyezett lett ugyanebben a kategóriában. Mindkettőjük felkészítő tanára Varga Katalin volt. A négy leány a Kossuth Lajos Iskola diákjai voltak. Érdekességképpen elmondom, hogy a bemutatott produkciókat a diákönkormányzat képviselőiből, szülőkből, pedagógusokból álló zsűri értékelte. A zsűri elnöke Márkus Judit színművésznő volt, aki a kassai Thália Színház tagja jelenleg is.

Versenyen kívül léptek fel a vetélkedő legvégén a Rákóczi Úti Iskola 2. osztályosai, akinek felkészítő tanáruk Dr. Siposné Varga Ildikó is részt vett a műsorban. Mondhatom fantasztikus volt látni ezeket, az aranyos gyerekeket amint csodálatos beleélő képességgel adták elő Ludas Matyi új, bábos feldolgozását. Ráadásul a verseny másfél óráját, a felsősöket, meghazudtoló önuralmat tanúsító türelemmel követték végig a versenyszámokat, mielőtt előadták volna a műsorukat. Produkciójukkal nemrégiben kistérségi versenyen nyertek első helyezést. Külön elismerésem ezeknek, a kicsinyeknek, mind a 14-őjüknek, lelkesedésükért, előadásukért.

Úgy tapasztaltuk, hogy a mezőtúri gyerekek fellépését külön figyelem övezte. A produkcióikat kitörő lelkesedés, taps követte, melyet a felvett filmes snittek is jól illusztrálnak. A szervező a Tehetségpont szakmai vezetője Lévainé Kovács Róza külön is gratulált csapatunk kisebb és a nagyobb tagjainak. „Hát nagyon büszkék lehettek a gyerekeitekre…”.

Valóban büszkeséggel jöttünk haza az alsósokkal, a kísérő osztályfőnökükkel és egy szülővel valamint a felsős tanulókkal. A nagylányok meg is jegyezték, hogy jövőre is szeretnék ezt a rendezvényt „meglátogatni”.

Meg is értem őket…

Nagy Ferenc

Tehetségpont kapcsolattartó

Kísérő tanár

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu