Register
Kisvilágbajnokok Mezőtúrról
sport

2012. május 12-13-án Budapesten került megrendezésre a WTKA világszervezet nevével fémjelzett Interkontinentális Világbajnokság Hungarian Open elnevezésű verseny Európa-Ázsia-Afrika részvételével. Tizenhét ország kapott felkérést a kétnapos viadalra, ahol Light-contact, Low-kick light és K1 szabályrendszerben mérettettek meg a különböző stílusú harcművészek. A Mezőtúri Kick & Thai-Boksz Klub két versenyzővel képviseltette magát a színvonalas, nemzetközi harci művészetek fesztiválján. Tóth Károly túrkevei versenyzőnk -75 kg-ban és Rácz András többszörös magyar bajnok -57 kg-ban szállt ringbe. Az első napon a selejtezők zajlottak. A magyar bajnokságtól eltérően itt súlycsoportonként nem volt ritka a húsz versenyző, ezért nem kis izgalommal vártuk a mérkőzéseket. Tóth Karcsi kezdett, aki első meccsén egy orosz versenyzőt, míg második körben pedig egy bulgár sportolót utasított maga mögé, így bejutott a legjobb négybe. Rácz Andris egy ukrán és egy szíriai ellenfele ellen győzedelmeskedett pontozással, így ő is a legjobb négybe verekedte magát.

Másnap folytatódtak a döntők. Tóth Karcsi orosz ellenfelével kiegyensúlyozott, ám kőkemény meccset produkált. A mérkőzés végén a pontozók őt látták jobbnak, így, az ő keze lendült a  magasba.  A döntőben egy hazai versenyzővel küzdött az aranyéremért, azonban sajnos a három menet alatt nem született döntés. A negyedik, extra menetre kicsit elfogyott és hajszállal az ellenfele volt a magabiztosabb, és őt hozták ki győztesnek. Rácz Andris hatalmas adok-kapok mérkőzés során bebizonyította, hogy eddigi eredményei nem a véletlen művei, és egyhangú pontozással verte ellenfelét. A sors fintora, hogy ő is magyar versenyzővel vívta a döntő mérkőzését. Ez a tény sem hatotta meg és egyértelmű győzelmet aratva megnyerte a -57 kg kisvilágbajnoki címét.

 

Bíró László edzői szemfülességének köszönhetően (mivel Andris 54 kg-al mérlegelt be, és az 54 kg-os súlycsoportban sorozatos sérülések történtek) Rácz András 54 kg-ban is mérkőzhetett a döntőben. A verseny tétje miatt mérkőzés nélkül nem hirdettek volna győztest, így bevállaltunk még egy mérkőzést, melyet nagyon taktikus küzdelemmel egyhangú pontozással nyert meg Andris, így 54 kg-ban is ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Ezzel a győzelemmel két súlycsoportban lett kisvilágbajnok.

 

Bíró László és Hajós Sándor edzők versenyzői a nemzetközi mezőnyben is letették a névjegyüket. Két aranyérem és egy ezüstérem dicső skalpok egy világversenyről. Eredményeikkel bebizonyították ismét, hogy „nem mindig az erősebb és gyorsabb fog győzni, hanem az, aki jobban akarja a győzelmet”. A dobogón állva a magyar himnuszt hallgatni, a legcsodálatosabb dolog egy sportoló életében, főleg ha a legtetején áll…

 

Hajós Sándor

segédedző

Mezőtúri Kick &Thai-Boksz Klub

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu