Register
A 626-ból az OSZKTV országos döntőjébe
oktatás

Idén hetedszer került megrendezésre az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny, amelynek kiemelt támogatója a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma. Célja a tehetséggondozás a szakiskolai tanulók általános műveltségének fejlesztése. A verseny három fordulóból állt, amelyet három helyszínen rendeztek:

  1. Iskolai forduló: A független versenybizottság felügyelete mellett február végén került sor a „házi döntőre”. Itt két tanuló teljesítménye kiemelkedett a mezőnyből: Szabó Gabriella (9.évfolyam) magyar és Varga Tamás Gergely (10.évfolyam) történelem tantárgyakból. Teljesítményükkel bejutottak a Regionális döntőbe.
  2. Regionális döntő (Hajdúszoboszló): Március 23-án az Észak-alföldi Régió (Jász-Nagykun Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) válogatott tanulói Hajdúszoboszlón a Bocskai István Szakiskolában gyűltek össze, hogy összemérjék tudásukat. Tanulóink 3 megye (tantárgyanként 20 tanuló) legjobbjai között a következő eredményt érték el:
  • Szabó Gabriella- magyar: régió 1.(országos 30) helyezett.
  • Varga Tamás Gergely- történelem: régió 2. (országos 8.) helyezett.

Ezzel a teljesítménnyel mindketten bejutottak az országos döntőbe.(Külön köszönet a szervezőknek, a verseny magas színvonalú lebonyolításáért, a szívélyes vendéglátásért.)

Hajdúszoboszlói Regionális döntő

  1. OSZKTV Országos döntő (Szeged): Helyszín: Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző Iskola. Időpont: 2012.április 27-28. A kétnapos rendezvény írásbeli és szóbeli fordulókból állt. Érkeztek tanulók Győrből, Veszprémből, Kaposvárról, Szekszárdról, Várpalotáról és még ki tudja honnan. Diákjaink derekasan küzdöttek. Az ország húsz legjobbja között Gabika 18. helyezést, Tamás 11. helyezést ért el.

 

Szegedi országos döntő (Varga Tamás Gergely-felkészítő tanár: Tuba Ferenc, Szabó Gabriella- felkészítő tanár: Szilágyiné Szabó Judit)

A lassan évtizedes hagyománnyal rendelkező OSZKTV-n a 2011/2012-es tanévben közel 4500 tanuló vett részt összesen. Az Észak-alföldi Régióból idén 871 versenyző indult és 5 tanuló jutott az országos döntőbe. Büszkén mondhatom, hogy az öt főből kettő a Teleki Blanka Gimnázium Szakközépiskola és Szakiskola és Kollégium 626. sz. tagintézményének tanulója. Gratulálunk!

Király Imre

Tagintézmény vezető helyettes

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu