Register
Szavalóverseny az „anya- család” jegyében
oktatás

„Azt a…nyelvet, melyet rövid időre örökbe kaptunk, új szellemmel fényezve, csorbítatlanul át kell adnunk utódainknak.”

(Kosztolányi Dezső)

Ez az idézet volt a mottója a Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda és a Mezőtúri Közművelődési és Sport Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. közösen megrendezett szavalóversenyének, mely 2012. április 27-én a Közösségi Házban került megrendezésre, óvodás és 1. 2. 3. 4. osztályos gyermekek számára.

A Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda már évek óta rendezett házi versenyeket az intézmény falain belül, hiszen több szakkör is működik, amely a művészet iránti szeretetet hivatott erősíteni a gyermekekben. Óvodánkban dráma szakkör, iskolánkban Kalászos és Bábszakkör is tevékenykedik.

Azonban tavaly úgy döntöttünk, hogy a szavalóversenyt kiterjesztjük városi szintre és ebben az MKS Kft. volt segítségünkre.

Célunk, a versszeretet fontosságának hangsúlyozása és az értékes irodalmi művek átadása mellett az volt, hogy a város intézményei (fenntartóktól függetlenül) jó kapcsolatot alakítsanak ki egymással, és hogy közösen, összefogva mélyítsük el a gyermekekben a vers iránti szeretetet. Hiszen a közösségi nevelésre jó alkalom lehet egy szavalóverseny, az ünnepeknek közösségformáló, összetartó és hagyományteremtő erejük van.

Idei rendezvényünk fő szponzorai voltak: Horváth Róbert a Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője, Bordács László a Mezőtúri Közművelődési és Sport Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Ügyvezetője, és Takács Győző A Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt és a Mezőtúr Város művészetéért kitüntetett képzőművész- keramikus.

A szavalóversenyek korcsoportonként külön termekben zajlottak a délután folyamán. A zsűritagok, a szülők és az érdeklődök értékes, és színvonalas előadásokat hallhattak a gyermekektől. A rendezvény ideje alatt a gyermekek kézműveskedhettek óvónők és tanítónők segítségével, ahol szebbnél szebb Anyák napi ajándékok készültek.

A jól átgondolt szervezésnek köszönhetően az eredményhirdetésre sem kellett sokat várni. A nívós jutalmakat (könyveket, plaketteket) a következő személyek és intézmények biztosították, nekik ezúton is szeretnénk megköszönni felajánlásaikat: Takács Győző képzőművész-keramikus, Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Mezőtúri Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda, Pedagógiai Szakszolgálat és Könyvtár Iskolai Intézménye valamint Városi Óvodája, Mezőtúri Közművelődési és Sport Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft, Mezőtúr Város Önkormányzata, Krónika Könyvesbolt.

A díjakat a zsűritagok mellett Szűcsné Megyesi Erzsébet, Bordács László és városunk polgármestere, Herczeg Zsolt adták át.

Óvodás korosztály díjazottjai:

I. Velkei Illés

II. Tóth Lara

III. Csányi Kende

Önkormányzati különdíj: Muzsai Tamás

Különdíj: Nagy Kristóf

Hanzel Lara

Arany Anna

Baukó Csenge

1. osztályos csoport díjazottjai:

I. Csányi Réka

II. Patkós Panna

III. Szabó Lőrinc

Önkormányzati különdíj: Tóth Marcell

2. osztályos csoport díjazottjai:

I. Muzsai Fanni

II. Balla Réka

III. Juhász Judit

Önkormányzati különdíj: Garai Hajnal

Különdíj: Bagdán Fábián

Boldog Anna

Rafael Gizella

 

3. osztályos csoport díjazottjai:

I. Varga Ágnes

II. Szőke Viktória

III. Balogh József

Önkormányzati különdíj: Miskolczi Zsófia

4. osztályos csoport díjazottjai:

I. Varga Ferenc

II. Gawelda Regina Réka

III. Fórizs Attila

Önkormányzati különdíj: Kovács Lajos Dániel

 

Ezúton is szeretnénk mindenkinek megköszönni a munkáját. Jövőre is szeretettel várunk minden érdeklődőt, akkor már az újonnan épült iskolánkban!

Gratulálunk minden résztvevőnek és díjazottnak!

 

Czihat Veronika

Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu