Register
Jakucs János kiállításához
Írta: Bodor Márti   

Szeptember 8-án nyílott meg a Túri Fazekas Múzeumban Jakucs János túri származású fiatal festőművész Nagyítás című első önálló tárlata.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bemutatkozás helyének a megválasztása úgy tűnik magától értetődő kötődésekből fakadt. Jakucs János ugyanis régi jelentős fazekas családból származik. Őseinek munkásságát őrzik e falak, neki e hely szent. A másik kötődése abból fakad, hogy a múzeum igazgatója, Pusztai Zsolt osztálytársa, sőt – megtudtuk – padtársa is volt az Újvárosi általános iskolában.

A kiállítás témakörének megválasztása érzelmi indíttatásról árulkodik. A festészet eszközeivel a családhoz való ragaszkodásról, annak szeretetéről szól és üzen, a kedves pillangós képek belső lelki érzékenységéről. Jakucs János festményeit legutóbb a márc. 15-én megnyitott tanár-tanítványok kiállításon láthattuk a galériában. De ez a mai bemutatkozás más, derűsebb és szívhez szólóbb.

Ezt a kis híradást az egykori rajztanára tette ide közzé, aki ezúton is szívből gratulál a szerény, nagytehetségű művésznek és kívánja, hogy ez az életút töretlenül gazdagodjék.

Szeretettel: Kiss Imréné Éva néni

 

A kiállítás október 18-ig látogatható.

Bővebb információt a www.kossuthmuzeum.com/nagyitas.html oldalon olvashatnak.

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu