Register
Csak az első 65 év a nehéz
Írta: Bodor Márti   

2011. 09. 17-én tartottuk meg az 50 éves általános iskolai találkozónkat mi, akik 1961-ben végeztünk a Rákóczi Úti Általános Iskolában. Kérdés lehet miért egy év múlva teszünk erről említést? Azon egyszerű oknál fogva, mert nem volt olyan fotónk, melyen mindkét osztályfőnökünk rajta lett volna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulajdonképpen nem magunk miatt jelentetjük meg e cikket, hanem ezúton szeretnénk tanárainknak megköszönni fáradozásaikat, amit azóta sem felejtettünk el: „kísértenek élt éltünk árnyai, s az elbocsátó iskolapadok.”

Kitörölhetetlen nyomot hagytak a „rákóczis” éveink emlékezetünkben. Nem kis meghatódottsággal jelentünk meg ezen a találkozón, hiszen az előző találkozó húsz éve volt. Nagy élmény volt újra látni egymást.

Annak idején alig vártuk, hogy kikerüljünk az iskolapadból, most pedig szivesen visszaültünk a régi tanárainkat hallgatni. A találkozón jelen volt: Kocsiné Kozák Rózsika, a lányok osztályfőnöke, aki könyvet is írt pályafutásáról; Magyar Béláné Gizike, aki a szerencsésebbeket az alsóban taníthatta; Magyar Béla tanár úr, a fiú osztály osztályfőnöke, aki a földrajz szépségeibe vezetett be bennünket; Gutyan János tanár úr, kiről az a versike jut eszünkbe ma is:

„Számtan, mértan, fizika

Gutyan János tanítja

Amíg Gutyan magyaráz

Téged a hideg ráz.”

Ennek ellenére – mivel tréfamester is volt – megszerettük a tantárgyait. Tanárainkat szeretettel üdvözöljük, tisztelettel gondolunk rájuk ezúton is. Soha meg nem fejthető rejtély számunkra, hogy hogyan repült el ilyen gyorsan ez az ötven év.

Az iskola jelenlegi vezetésének és munkatársainak köszönjük, hogy lehetővé tették a találkozó létrejöttét.

 

- Nagy -

 

Öreg diákok: Adamcsik János, Biriszló László, Hegedűs Antal, Király Imre, F Kiss Gábor, Nagy Zoltán, Sándor János, Szilágyi Gábor, Szöllősi Sándor, Szűcs G Lajos (A osztály)

Anka Ilona, Beregszászi Ilona, Cser Margit, Kerekes Mária, Kovács Ilona I, Kovács Ilona II, Muzsai Róza, Patkós Katalin, Pál Ilona, Szarka Ilona, Szigeti Irén (B osztály)

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu