Register
Híradás a Mezőtúri Református Kollégium Öregdiák Egyesülete megalakulásáról
Írta: Bodor Márti   

 

2012. augusztus 30. napján Mezőtúron hosszú évtizedek után újjáalakításra került a Mezőtúri Református Gimnázium Öregdiák Szövetsége, melynek elsődleges céljául az alapítók a jelenlegi Mezőtúri Református Kollégiumban korábban tanult, illetve a kollégiumhoz bármilyen módon kötődő öregdiákok, magán és jogi személyek egyesületté formálását tűzték ki, elsődlegesen a református keresztyén szellemiség keretein belül.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alakuló ülést Dr. Latorcai János, az Országgyűlés Alelnöke vezette le. Az alapító tagok elnökül Árvai Gyula nyugalmazott főigazgatót,  alelnökül Dr. Turi-Kovács Bélát Országgyűlési képviselőt, míg titkárul Dr. Pályi Sándor ügyvédet választották. Jelen voltak még az egyesület alapítóiként Boldog István Országgyűlési képviselő, Batta Attila Viktor alpolgármester, P. Nagy Zoltán ügyvezető, Jenei István tanár, Dr. Hettinger Sándor tanár és Seres Flórián frissen végzett öregdiák. A fenntartó Református Egyházközség és a Túri Alma Mater képviseletében jelen volt Beszterczey András lelkészelnök és Mihalina László Mihály lelkész-főigazgató.

Alapító tagok köszönetet mondanak az Öregdiákok Baráti Körének, akik e hagyományokat ápolták évtizedeken keresztül.

Az egyesület célkitűzései különösen a keresztyén szellemiség megvallása, az ősi gimnáziumban kialakult hagyományok ápolása, az oktató-nevelő munka támogatása, illetve a rászoruló tanulók, továbbtanulók részére szociális támogatások, ösztöndíjak alapítása, odaítélése.

Erről a helyről is hívunk és várunk mindenkit, aki akár az államosítást megelőző, azt követő vagy már Református Egyház kebelébe visszatért gimnázium öregdiákjaként ezen egyesület céljaival egyetért, azt támogatni kívánja vagy tudja és az egyesülethez csatlakozni kíván.

Az egyesület alapszabályát, annak bejegyzését követően szándékunk szerint szintén közzé kívánjuk tenni.

 

Dr. Pályi Sándor

az egyesület titkára”

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu