Register
Kemény zsaruk Budapesten
Írta: Bodor Márti   

A Syma csarnokban szeptember 29-én nagyszabású Budo és küzdősport gálát rendezett a Terror Elhárítási Központ, a viadalon több mint háromszáz zsaru ütközött karatéban, full-contactban és dzsiudzsicu földharcban a BM-bajnokság keretein belül. Budapesten egészen biztosan a Terror Elhárítási Központ által szervezett Budo és Küzdősport Gálán volt a legnagyobb az egy főre jutó élősúly és tiszta izomtömeg: négy tatamin és három ringben a rendőrség, a TEK és egyéb rendvédelmi szervezetek dolgozói csaptak össze egymással, a lelátókat pedig elborították az értük szurkoló kollégáik. A biztonsági szolgálat tagjait és a versenyzőket elkísérő hölgyeket leszámítva a csarnokban mindenki annyira keménynek tűnt, mint Chuck Norris. Fél óra akklimatizálódás után már nem is volt meglepő, mikor a műsorvezető beleszólt a mikrofonjába: "Orvost! Orvost kérünk a kettes ringhez".

 

 

Jász-Nagykun Szolnok Megyét a Mezőtúri Rendőrkapitányság 7 dolgozója Hajós Sándor, Gulyás Dávid, Szarka Imre, Szegő Zoltán, Bíró László, K1 és kumite kategóriában, Gyenge Dávid, Balázs János és egy szolnoki versenyző, Erős Péter földharc kategóriában képviselte. A hatalmas induló létszámot jellemezte, hogy volt olyan súlycsoport ahol 39 versenyző csapott össze. Sajnos, a sikeres első fordulók után sorra elvéreztek harcosaink, és már csak egy harcosért, Bíró László rendőr főhadnagyért lehetett szurkolni a senior kategóriában karate kumite, és K1 kategóriában. Bíró Laci korábbi teljesítményei alapján magabiztosan menetelt. Mindkét szabályrendszerben a döntőbe verekedte magát. A karate versenyszámban egy korábbi világbajnok, a BM bajnokságok többszörös kumite győztese, BM válogatott kerettagja nézett vele farkasszemet a döntőben. A nagynevű és hírű ellenfélnek sem sikerült megállítani a mezőtúri fiút, aki hatalmas összecsapásban kényszerítette térdre saját stílusában ellenfelét. (Laci nem karatézik, hanem kick és thai-boxol) A verseny karate stílusú szervezői is értetlenül álltak a végeredmény előtt, nem számítottak „pártfogoltjuk” vereségére.  A lelátón mindenki a szimpatikus mezőtúri versenyzőt biztatta, és hatalmas tapssal jutalmazta győzelmét. K1 kategóriában is úgy tűnt, a mai nap, a mezőtúri harcos sikerét hozza. Törött orrok, látványos ko győzelmek jelezték útját. A döntő előtt viszont félreértés történt. Versenyzőnkkel közölték, hogy nem lesz több mérkőzése, így megnyerte ezt a versenyszámot is. Majd mikor az eredményhirdetésre került volna sor, akkor beszólították a ringbe Lacit, aki már korábban ki is pakolt az autóba. A szabályok szerint 2 perc állt volna rendelkezésre a ringbe lépésig, azonban ez már technikailag lehetetlen volt, és több időt nem kaptunk, így sérülésre való hivatkozással feladtuk a mérkőzést. Elúszott a második aranyérem. (az ellenfél a rendező szerv színeiben indult, és már teljes védőfelszerelésben várta Bíró Lacit, aki viszont nem tudott a mérkőzésről….)

Azonban összességében, a verseny legsikeresebb versenyzőjét, mi tudhattuk a magunkénak, mivel két kategóriában senki más nem ért el ilyen szép teljesítményt, mint Laci!

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Bíró László végérvényesen bejelentette visszavonulását az aktív versenyzéstől, és ezután, „csak” az utánpótlás neveléssel foglakozik majd!

A Mezőtúri Rendőrkapitányság harcosainak gratulálunk a versenyen nyújtott teljesítményükhöz. Köszönjük Ozsváth Attila judo edző segítségét a felkészülésben, a földharc kategóriához.

Összességében, egy mondatot tartok ide illőnek: Szép volt srácok, és gratulálunk!

 

Hajós Sándor

Mezőtúri Kick és Thai-boksz klub

segédedző

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu