Register
Kirándulni volt a Gomba csoport
Írta: Bodor Márti   

 

 

 

A Csoda- vár óvoda „Gomba” csoportos gyermekei egy szép őszi napra kirándulást terveztek.

A közeledő állatok világnapja alkalmából, a napokban sokat beszélgettünk a közvetlen és a tágabb környezetünkben élő állatokról. Több alkalommal ellátogattunk állatokat tartó családokhoz, ahol közelről megismerhettük a lakóhelyünkön tartott állatokat.

Szorgalmasan gyűjtöttük a házi és vadállatok, a madarak képeit, nézegettük a róluk szóló könyveket, DVD filmeket. Ismereteinket gazdagítottuk.

 

 

 

S egy napon mi történt?

Az egyik csoporttársunk apukája, Laci bácsi felajánlotta, hogy meglepi a csoportot, és elvisz bennünket az abonyi Állat és Szabadidőparkba, ahol természetes környezetben találkozhatunk olyan állatokkal is, melyek a mindennapi életünkben nincsenek közvetlenül jelen.

Mikor felajánlását megtette, a gyermekek szinte örömujjongásba kezdtek. Sokan azért, mert még nem voltak állatkertben, sokan pedig azért, mert busszal sem utaztak még soha.

A kijelölt napon izgalommal szálltunk fel a buszra, és együtt élveztük az utazás örömét.

Megérkezésünk után a természet zöld „szőnyegén”, egymást kínálgatva, közösen fogyasztottuk el az otthonról hozott tízórait, majd következett a vadaspark felfedezése.

Egy-egy ketrec, ól előtt sokáig időzve gyönyörködtünk az állatok kecses alakjában, a madarak tollának színpompás színezetében, barátkozni akaró szándékukban, mulatságos nevükben.

A felfedezések után jó étvággyal fogyasztottuk el a közeli étterem finom ebédjét, miközben dicséretet kaptunk étkezési kulturáltságunkról.

Délután folyamán visszatértünk a vadasparkba, ahol a gyerekek kérésére még egyszer elsétáltunk azoknak az állatoknak a helyéhez, amelyek a csoport kedvencei lettek.

A nagyon kellemes és szép nap után, önfeledt játszásra került sor, a park területén lévő játszótéren.

Négy órakor kicsit fáradtan, de élményekben, ismeretekben gazdagodva ültünk fel a buszra, mely hazaszállított bennünket.

Hálásan köszönjük, a nem mindennapi élményben gazdag, felejthetetlen nap örömét, mely biztosította számunkra az ingyenes utazást, a belépőt és az étteremi ebédelés költségeit.

 

Köszönjük annak, aki mind ezt lehetővé tette, jó érzés, hogy van olyan ember aki önzetlenül, gyermekszeretetből segít!

 

 

Köszönjük a Gomba csoportos gyermekek nevében!

 

óvó nénik és a szülők

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu