Register
Nagy vagy Refi!
Írta: Bodor Márti   

A Mezőtúri Református Kollégium Általános Iskolája nevezett a Tv2-n futó Nagy Vagy vetélkedőbe. Erről beszélgetek Csató Szilviával a DÖK-öt segítő pedagógussal.

 

Hogyan zajlik erre a versenyre a nevezés? Mi alapján állt össze a csapat?

A verseny lényege az összetartozás, az egészséges életmódra nevelés, a sport. A csapattagokat úgy kell összeválogatni, hogy legyen benne alsós fiú, alsós lány, 2 felsős lány, 1 felsős fiú, 2 apuka, 2 anyuka. A 10. tagunk, a csapatkapitányunk Azurák Csaba volt. Biztosítani kellet pótjátékosokat is. A nevezés pályázat útján történt. Kapott az iskola egy pályázati kiírást a versenyről, amire lehet nevezni. Ezt mi az előző tanév végén tettük meg, és idén szeptemberben válogattak be bennünket. Minden gyerekről és felnőttről írnunk kellett egy sporttörténeti jellemzést. Mivel többnyire úszós feladatok voltak, így a legjobb úszóinkat választottuk be a csapatba, de volt közöttük triatlonos, és atléta is. A csapatnak 50 fős szurkoló tábort kell magával vinnie, valamint egy vezérszurkolót, mi Rácz Lajos, mesterszakácsot választottuk és vittük el magunkkal.

 

Hogyan zajlott a felkészülés?

Előre megkaptuk a feladatok listáját, hogy legyen lehetőségünk valamilyen formában gyakorolni. 90 %-ban vízi-ügyességi feladatok voltak, emellett volt elméleti része is a versenynek. A felkészülés során nagyon sok eszközre volt szükségünk, amit támogatásból tudtunk beszerezni. Nagyon nagy volt a cégek részéről az összefogás, amit ezúton is köszönünk. A verseny a kecskeméti élményfürdőben volt megszervezve, így volt, aki az útiköltségben, volt, aki az étkeztetésben támogatta iskolánkat. Valamint egyen pólókat készítettünk mind a versenyzők, mind pedig a szurkoló tábor részére, ezt is támogatásból tudtuk megvalósítani.

 

Mikor láthatóak ezek a versenyek a tv-ben?

Az első megmérettetés, amit már láthattak a tv nézők november 18-án volt. Ezen a fordulón elsőként jutottunk tovább. Itt sárkányhajó evezés, csúszdás és hullámmedencés feladatok voltak.

 

Azurák Csaba, mint a csapat kapitánya miben segítette az előre jutást?

Ő volt, aki irányította a csapatot. Volt olyan alkalom, amikor szerves részét alkotta a csapatnak a feladatokban, viszont volt, amikor a partról navigált. Ezt ő maga is elmondta nyilatkozatában, hogy annyira összeszedett volt a csapatunk, hogy jobbnak látta, ha ő inkább csak a partról buzdítja a versenyzőket.

 

Hogyan tovább? Mikor lesz a következő megmérettetés?

Most a 36 versenyző csapatból a legjobb 12 közé jutottunk, a következő forduló december 23-án lesz látható a tv-ben, itt van esély a legjobb 6 közé jutásra. Annyit elmondhatok, hogy vegyes lesz a feladat sor.

 

Szurkoljunk tehát együtt a fehér pólós Refi csapatnak, december 23-án!

 

Csapattagok:

Alsótagozat:

Juhász Gréta, Lipták Attila, Borzi Barbara, Tesényi Donát

Felsőtagozat:

Lengyel Norbert, Seres Flóra, Szabó Henrik, Ozvald Maja, Puskás Lujza

Szülők:

Tóth Lajos, Molnár Szilvia, Puskás Szilvia, Baukó Péter

Csató Szilvi szervező

A kapcsolódó képeket megtekinthetik a www.mezoturesvideke.hu hírgalériájában.

Bodor Márti

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu