Register
Telekis sikerek az SZKTV megyei döntőjén

Januárban a Kereskedelmi és Iparkamara szolnoki székházában rendezték a kereskedő képzésben résztvevő tanulók szakmai versenyét. A Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium két 14. évfolyamos tanulója vett részt a verseny megyei döntőjén, felkészítő tanáruk Szűcs Imre volt.

Almási Edit és Sebestyén Gergő számára kettős volt a tét, hiszen a továbbjutás lehetősége mellett az év végi vizsgamenetesség megszerzését is célul tűzték ki. A vizsgaszabályzat szerint ugyanis azok a tanulók akik legalább 60 %-ra megoldják a versenyfeladatokat mentesülnek az adott tantárgyi modul év végi vizsgái alól.

Nagy örömünkre a  „vállalkozások alapítása, működtetése”  tantárgyból mindkét versenyzőnk

85 %- os eredményt ért el, így májusban ebből a tananyagból már nem kell vizsgázniuk. Gergő  „az áruforgalom tervezése, lebonyolítása és elemzése”  tantárgyból is megszerezte a mentességet és az összesített eredménye alapján, két szolnoki középiskolás mellett, tovább jutott az országos versenyre, amelyen az ország 12 legjobb tanulója méri össze szakmai felkészültségét. Az elődöntő lebonyolítására márciusban kerül sor Budapest legnagyobb bútoráruházában és a szomszédos bevásárló központjában.

Az eredményekhez mindkét versenyzőnek és a felkészítőjüknek is gratulálunk, további sikereket kívánunk!

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu