Register
Utazás kiállítás 2013
Írta: Bodor Márti   

2013. február 28 - március 3. között, Budapesten a Hungexpo területén került megrendezésre hazánk legnagyobb turisztikai eseménye, az Utazás Kiállítás.

A Berettyó-Körös Többcélú Társulás településeinek polgármesterei a költségtakarékosságot szem előtt tartva úgy döntöttek, hogy nem önállóan, hanem a Magyar Fürdővárosok Szövetségének standján társkiállítóként mutatják be városaik turisztikai és kulturális programjait.

Mezőtúr Város Önkormányzata együttműködve a turisztikai munkacsoport tagjaival és a kistérségi településekkel a lehetőségekhez képest mindent megtett annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló területen Mezőtúr értékei bemutatásra kerülhessenek.

A mezőtúri pulthoz látogatók Zuppán Zoltán egyéni vállalkozó jóvoltából megkóstolhatták az ízletes mezőtúri kolbászt, valamint a Mentész Zrt. különböző ízesítésű Friss Pufi termékeit.  A finomságokat mezőtúri fazekasok által készített edényekben kínáltuk fel vendégeinknek. Színes kisfilmjeink, amelyekkel Mezőtúr turisztikai adottságai mellett bemutattuk a városunkban zajló programokat, fesztiválokat, számos kiadvánnyal, éves programfüzettel is igyekeztünk felkelteni a látogatók figyelmét. A szakmai napon Gugyel Sándor halőr várta a horgászat kedvelőit standunknál, ugyanis az idei kiállításon a fazekasság és a kulturális rendezvények mellett kiemelt figyelmet szántunk a halászat és vadászat értékeinek kihangsúlyozására.

A Magyar Fürdővárosok Szövetségének titkára, Szabó Zoltán úr közreműködése révén sikerült megtennünk a kezdő lépéseket egy lehetséges hosszú távú együttműködés kialakításában a több régiót magában foglaló Vajdasági Egészségturizmus Klaszterrel.

Összességében elmondhatjuk, hogy az ország minden pontjából nagy volt az érdeklődés városunk iránt. Számos idősebb látogató kereste fel standunkat érdeklődve a mezőtúri fazekasságról, családosok, akik nyári programot, kikapcsolódási lehetőségeket kerestek, fiatalok, akik országszerte híres fesztiváljainkról kérdeztek, valamint óriási volt az érdeklődés a horgászati és vadászati lehetőségek iránt is.

Mezőtúr Város Önkormányzata nevében ezúton szeretném megköszönni minden támogatónak, kollégának, a turisztikai munkacsoport tagjainak a kiállítással kapcsolatos szervezésben és lebonyolításban nyújtott áldozatkész munkáját.

 

Korcsok Anita

A kapcsolódó képeket megnézhetik IDE kattintva!

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu