Register
Világbajnoki selejtezőn a Mezőtúri thai-boxolók
Írta: Bodor Márti   

2013. március 09-én Budapesten került megrendezésre a Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség rendezésében az idei év első országos bajnoksága.

A népes mezőny a XVIII. Kerületi sportkastélyban gyűlt össze, hogy eldöntsék ki lesz magyar bajnok a nap végére. A rendezvény tétjét emelte, hogy az első helyezettek lehetőséget kaptak a Thaiföldön megrendezésre kerülő világbajnokságon való részvételre. A Mezőtúri Kick & Thai-Boksz Klubot öt versenyző képviselte a rendezvényen különböző súlycsoportokban. Juniorként Rácz András képviselte csapatunkat -60 kg-ban, felnőttként Kurgyis Csaba -54 kg-ban, Bóka Kamilla -57 kg-ban, Rácz Tamás -63 kg-ban és Nagy István -86 kg-ban. A verseny kezdeti szakasza jól indult, hiszen minden versenyző bekerült a délutáni középdöntőkbe a selejtezőket követően. Innentől kezdve sorozatos balszerencse kísérte harcosainkat, és hárman nem kerültek a döntőbe. Kurgyis Csaba és Rácz András bizakodva készült a döntőre, azonban sérülés miatt mindkét döntőt fel kellett adnunk a sportolók épségét szem előtt tartva. Öröm az ürömben, hogy a középdöntőből kiesett versenyzőink Bóka Kamilla, Rácz Tamás és Nagy István mindhárman attól kaptak ki súlycsoportjukban, aki később a megnyerte a döntőt, így egyöntetűen a harmadik helyen zártak. A két sérült versenyzőnknek pedig be kellett érnie a második helyezéssel. Nagy csalódás volt ez számukra, azonban a testi épségük szem előtt tartásával nem lett komolyabb baj a végén. A világbajnoki részvétel álmai szétfoszlottak, azonban a versenyzőink hatalmas csatákat vívtak meg, hozták azt a teljesítményt, amire ott, és akkor képesek voltak. Szégyenkezni nincs okuk, a mai napon az ellenfeleknek kedvezett Fortuna istennő, azonban ez a tény még elszántabb edzésmunkára sarkallja őket, hogy legközelebb ne a szerencse, hanem a tudás döntse el a mérkőzések kimenetelét. Mindazon által a két ezüst és három bronzérem továbbra is bizakodásra ad okot a jövőbeni teljesítményeket tekintve.

Külön köszönet a Törökszentmiklósi Manó Minibusz tulajdonosának, hogy segítette utazásunkat, ezáltal lehetőséget biztosítva a megmérettetésre.

 

Bíró László

vezető edző

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu