Register
Egyedülálló pályázati támogatás a Telekinek
oktatás


Örömmel tájékoztatjuk Mezőtúr lakosságát arról, hogy a Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium a TAMOP-3.1.4-12/2 Innovatív iskolák fejlesztése című pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága támogatásra érdemesnek ítélte. Az iskolánk ezzel 66 927 160 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A megyében csak két középiskola részesülhet ilyen fejlesztésben, ebből egyik a Teleki!
A pályázat az iskolai életet számtalan területen támogatja. Az egyik legfontosabb feladat, hogy a diákok számára olyan programokat biztosítsunk melyek a mai világ korszerű ismereteinek közlésén kívül, a mindennapok tudatos megélését is lehetővé teszi. Ehhez elengedhetetlen a tanárok új ismeretekkel való ellátása, mely számtalan tanártovábbképzés keretén belül valósul meg. A programoknak azonban nem csak képzett oktatókra, hanem eszközökre is szüksége van. Ahhoz hogy meg tudjuk valósítani a vállalt természet-közeli sporttáborokat, sportkirándulásokat, és a mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramokat, számtalan modern sporteszközt vásárolhatunk. A nyelvi témahét, és vetélkedő alapját nyelvtanulást segítő szoftverek biztosítják. A média szakkör technikai feltételeit egy jól felszerelt stúdió alapozza meg. Korunkban gyakran emlegetett egészséges életmód szintén elképzelhetetlen olyan programok megvalósítása nélkül, mely egyedi módon hívja fel a figyelmet az egészségfejlesztés legmodernebb gondolataira. A projekt időszaka alatt az egészségfejlesztési célokat egészségnapok, gasztronómiai fesztivál, elsősegély-nyújtási tanfolyam, a lelki egészség fejlesztését konfliktus- és iskolai agressziókezelés, illetve droghasználattal kapcsolatos tréningek valósítják meg. A környezetünkkel való harmonikus együttélésre való figyelemfelhívást természetvédelmi táborok, és a táboroztatáshoz szükséges eszközök biztosítják. A tudatos vásárlói magatartás kialakítását egy erre a célra kifejlesztett gazdasági pénzügyi ismeretek tantárgy teszi lehetővé, amit szakkörként választhatnak a diákok. Nemzeti hagyományok és helytörténeti ismeretek ápolása előadások, és autóbuszos kirándulások alkalmával valósulhat meg.
Őszintén reméljük, hogy a pályázati támogatás lehetőséget nyújt olyan fejlesztések, és programok megvalósítására, melyek hosszú távon is meghatározzák az iskola arculatát. Bízunk abban, hogy a fejlesztések hatását nem csak az iskolánkban tanuló diákok, és tanáraik élvezhetik, hanem bizonyos programok Mezőtúr város lakossága számára is elérhető kellemes kikapcsolódást nyújtanak.  A programokról a város lakói a későbbiekben folyamatosan tájékoztatást kapnak a helyi médián keresztül.

Majoros Gergely
igazgatóhelyettes

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu