Register
Városnap 2013
Írta: Bodor Márti   

Az elmúlt időszakban többen is felhívták a figyelmem, hogy a Városnapi dátumok nem elég egyértelműek. Tulajdonképpen, mikor is van a születésnap, és mikor ünnepelünk.

Tehát: a Város napja 2013. május 14.(kedd). Ez a dátum hivatalosan Mezőtúr Város születésnapja, amelyet Mezőtúr Város Önkormányzatának Képviselő – testülete határozatában elfogadott.. A Városnaphoz kapcsolódó programok időpontja május 11.(szombat). Azaz, május 11-én tartja a város a születésnapi programjait.

A főzőversenyre (csoportos és egyéni), csak száraztésztából készült étellel lehet nevezni. Versenyen kívül bármilyen ételt lehet főzni. A Főszakácsi címet elnyerő versenyző + 1 fő fődíja: hosszú hétvégés félpanziós ellátás a szarvasi Lux Panzióban. A városkapitányi címért is lehet idén is indulni. A városkapitány + 1 fő fődíja szintén: hosszú hétvégés félpanziós ellátás a szarvasi Lux Panzióban. Ezen díjak mellett, Mezőtúr Város Önkormányzata is meglepetésekkel kedveskedik a győzteseknek. Ezekről bővebb információk plakátjainkon lesznek olvashatóak. Valamint vegyes (városkapitány és főszakács) fődíjként 3 nap / 2 éjszakás 8 főre szóló tartózkodást nyerhetnek a Békés Dánfoki Üdülőközpontba a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Sport és Turisztikai Központ felajánlásával.

A 140. születésnapját ünneplő Petőfi Dalkör és a vendég kórusok műsorát 16.00 órától láthatják a Petőfi úti Színházteremben. Május 11-én köszöntjük a mezőtúri 50. - és 60. házassági évfordulójukat 2013-ban ünneplő házaspárokat.

Köszöntésük korábbi híreinkkel ellentétben, a Közösségi Házban lesz a Mezőtúr képzőművészetét bemutató előadásokat követően. Az előadások kezdete 10.00 óra.

Tavaly nagy sikernek örvendett a természetjáró kerékpártúra. Ez évben indulás 09.00 óra Városi Sportcentrumtól, érkezés ugyanoda. Aki letekeri velünk a távot, vendégünk egy tányér finom topogóra! A Városi Sportcentrumban a már hagyományos tártkapus rendezvény keretében várjuk majd a sportbarátokat, akik ezen a napon ingyenesen vehetik igénybe a Sportcentrum szolgáltatásait. A meghívott csoportoknak főznek az Újvárosi Hagyományőrzők Klubjának tagjai, amelyhez a finom alapanyagot biztosítja támogatónk, a Gyermelyi Tészta Zrt. A sport – és kulturális programok mellett kiállítás nyílik a Városi Galériában, melynek témája Mezőtúr képzőművészete.

Az alább felsorolt Mezőtúrról elszármazott, elhunyt képzőművészek alkotásaiból szeretnénk megrendezni a kiállítást: Galambosi Edit, Szalay Béla, Csabai Wagner József, Izsák József, Tauber Vilmos, Félegyházi Gyula, Kolozsvári Endre, Németh Ferencné Emma néni, Pörge Gergely, Várady Lajos, Illyés Árpád, Mády Mihály, Túri Polgár István, Parányi Pabar István, Rendes Vilmos, Mádi Mihály, Seres Katalin, N. Szűcsné Tóth Ilona, Salgó Endre, Arany Ilona és Varga László.

Bővebb infó: Bordács László ügyvezető: telefon: 06-56-350-299; 06-20-243-5807, vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; illetve személyesen a Közösségi Ház 122-es irodájában. A beérkezett alkotásokból rendezett kiállítás időpontja 2013. május 14. 17.00 óra, Városi Galéria. Rendezzük együtt a Városnapi kiállítást!

Ne feledje: 2013. május 11. VÁROSNAPI PROGRAMOK!!!

Minden érdeklődőt szeretettel vár Mezőtúr Város Önkormányzata és a rendező Mezőtúri Közművelődési és Sport KKN Kft.

Bordács László ügyvezető

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu