Register
Táncverseny Mezőtúron

Jenei Évának a Kner Tánc-Sport Egyesület elnök asszonyának és Márki Norbert mezőtúri táncpedagógusnak köszönhetően 2013. április 06-án, Mezőtúron került megrendezésre a IV. Kner Kupa „C” és „B” Tíztánc Országos Bajnokság és Klubközi Táncverseny. A színvonalas rendezvény lebonyolítására a Városi Oktatási Centrum sportcsarnokában került sor. A versenyen összesen 110 pár indult, akik az ország minden pontjáról, 8 éves kortól egészen senior korosztályig érkeztek városunkba. A klubközi versenyt 10 órakor Szűcs Dániel a MOS Bizottság elnöke nyitotta meg. A megnyitón részt vett Batta Attila Viktor Mezőtúr város alpolgármestere is. A bajnokságon gyermektől a felnőtt korosztályig, „E-D” kategóriáig csodálhatta a közönség a standard és latin táncokat bemutató versenyzőket.

A klubközi megmérettetésről 2 mezőtúri táncos is aranyéremmel térhetett haza. Muzsai Anna, aki gyomai partnerével Fülöp Péterrel junior II.D standard kategóriában kápráztatta el a nézőközönséget, valamint Márki Norbert, aki a szegedi Balogh Nikolettével felnőtt B kategóriában latin táncokkal vonzotta a parkettre méltán a tekinteteket.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Boldog István országgyűlési képviselő úr is, aki a klubközi bajnokság standard kategóriájában adta át a díjakat, valamint különdíjként egy Gonda István Népművészet Mestere által készített mezőtúri kerámiával ajándékozta meg az aranyérmes Muzsai Anna párost.

16:00 órakor Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármesterének köszöntőjével vette kezdetét a Tíztánc Országos Bajnokság. Polgármester úr beszédében háláját fejezte ki a szervezőknek, amiért ezt a színvonalas, rangos versenyt városunkba hozták.

Az országos bajnokság 21 órakor zárult a díjátadó ünnepséggel, ahol Herczeg Zsolt úr gratulált és kívánt további sikereket a versenyzőknek. Itt is büszkék lehettünk Muzsai Annára, aki párjával a IV. helyezést érték el.

A kitűnő szervezésnek és a csodálatos táncosoknak köszönhetően nagy volt a rendezvény látogatottsága. A szülők, hozzátartozók és a mezőtúri közönség délutánra megtöltötte a sportcsarnokot és a lelátót.

Egész nap folyamán gazdag választékkal büfék várták a nagyközönséget, valamint az érdeklődők az aulában felállított mezőtúri pultnál kiadványokon, prospektusokon és kisfilmeken keresztül kaphattak információt városunk turisztikai, kulturális értékeiről, valamint a 2013-ban megrendezésre kerülő programokról.

 

Márki Norbert szervező elmondta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy Mezőtúron jövőre is legyen táncverseny.

Mezőtúr Város Önkormányzata és a Mezőtúri Ipari Park Kft. is hozzájárult támogatásával a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Köszönjük a szervezőknek és gratulálunk a táncosoknak!

 

Korcsok Anita

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu