Register
REFERENS KÉPVISELI MEGYÉNKET

 

Dr. Barancsi Ágnest a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Jász-Nagykun-Szolnok megyei referensét kérdezem:

 

-Milyen feladataid vannak az új kinevezéseddel kapcsolatban?

A megyei referensek fő feladata a MNVH megyei szintű képviselete. Továbbá kapcsolatot tartanak a vidéki hálózat tagjaival, aktívan hozzájárulnak a tagság bővüléséhez. Saját megyéjükben támogatják a hálózat projektötleteinek megvalósulását, szaktanácsadást nyújtanak, rendszeresen részt vesznek az országos szakmai rendezvényeken, részt vállalnak a 2014–2020-as európai uniós költségvetési időszakra vonatkozó tervezési folyamatokban, szorosan együttműködünk a Vidékfejlesztési Minisztériummal.

 

- Kik alkotják jelenleg a megyei hálózatot?

A megye 78 települési önkormányzata, járási hivatalok, Leader Helyi Akció Csoportok, szakmaközi szervezetek (pl. agrárkamara), oktatási intézmények, civil szervezetek, gazdasági társaságok.

 

- Jelenleg a helyi Gál Ferenc Főiskola Térségfejlesztő Innovációs Központjának is a vezetője vagy. Hogyan tudod összeegyeztetni a két feladatkört?

A két státusz szorosan összefügg, hisz mindkettő a szakmai hálózatépítésen alapul. A főiskola egyébként tavaly szakmai szaktanácsadó ill. MNVH információs pont címeket nyert.

 

- Kik fordulhatnak hozzátok segítségért?

Bárki, aki mezőgazdasági és vidékfejlesztési (pl, kézművesség, zene, stb.) témakörben szeretne pályázni, szaktanácsot kérni, a hálózatba lépni, stb.

 

- Hol lehet érdeklődni?

Főiskola honlapján:

http://www.gff-mezotur.hu (szakmai szaktanácsadó központ fül)

Telefonon:

06-30-359-7435 vagy 06-30-696-5031 (Dr. Barancsi Ágnes)

E-mailen:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu