Register
Tájékoztató
Írta: Bodor Márti   

Mezőtúr Város Önkormányzatának Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottsága 2013. április 18-án (csütörtök) 14.00 órakor ülést tartott. Jelen voltak: Szabó András az ügyrendi bizottság elnöke, Tóth Péter, a pénzügyi, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnöke, dr. Gál Ferenc r. alezredes, Fejes Bálint, a Mezőtúri Polgárőr Egyesület elnöke, Liszkai Zoltán kirendeltség-vezető, tűzoltó alezredes, Ádám Tibor tüzoltóparancsnok, Sárkány Zsolt pártfogó felügyelő és Benkéné Szamecz Anita pártfogó felügyelő Batta Attila Viktor alpolgármester, és dr. Gajdán Marianna aljegyző.

 

Az ülésen Dr. Gál Ferenc r. alezredes az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló  2012. évi CXX. törvény rendelkezéseiből adódó feladatokat ismertette. Tájékoztatást adott arról, hogy az iskolák környékére vezényelt közterületi rendőrök az oktatási-, gyermeknevelési intézménnyel, illetve az önkormányzatok gyermekjóléti szolgálataival folyamatos kapcsolatot tartanak fenn annak érdekében, hogy az oktatási intézménytől rendszeresen távol maradó gyermekkorú személyre vonatkozó információk a rendőrség számára a lehető legrövidebb időn belül rendelkezésre álljanak. Intézkedést akkor kezdeményeznek, ha az észlelt körülményekből arra lehet következtetni, vagy információ van arról, hogy nagykorú kísérete nélkül a közterületen, vagy nyilvános helyen tartózkodó gyermekkorú személy a tanítási napon a tanítási órától vagy az oktatási intézmény által szervezett kötelező foglalkozástól engedély nélkül maradt távol.

 

Sárkány Zsolt pártfogó felügyelő tájékoztatta a Bizottságot a Pártfogó Felügyelet tevékenységéről és arról, hogy 2013. februárjától személyi változás történt a Mezőtúr, Túrkeve és Kétpó ellátási területen, a pártfogó felügyeletet Szalai Beáta és Benkéné Szamecz Anita pártfogó felügyelők látják el A jövőben Sárkány Zsolt a közérdekű munka büntetés szervezésével és ellenőrzésével foglakozik és a folyamatban lévő büntetőeljárásokhoz környezettanulmányt, illetve pártfogó felügyelői véleményt készít.

 

A Polgárőr Egyesület munkájáról, valamint a tevékenységüket érintő jogszabályi változásokról Fejes Bálint elnök tájékoztatta a Bizottságot. Elmondta, hogy a városi Polgárőr Egyesület alapszabályának módosításai hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyabbá váljon az egyesület szolgálat ellátása. Az Egyesület új feladatai közé tartozik a közterületeken közbiztonsági, bűnmegelőzési, valamint bűnüldözési célból elhelyezett képfelvevő által rögzített felvételek megfigyelése.

 

A Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság a 4/2013.(IV. 18.) határozatával elfogadta a 2013-2014. évre vonatkozó bűnmegelőzési és közbiztonsági feladatok végrehajtására vonatkozó intézkedési tervét. Az intézkedési terv teljes terjedelmében megtekinthető Mezőtúr város honlapján a www.mezotur.hu címen.

 

 

Herczeg Zsolt

polgármester

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu