Register
VIII. Tour de Túr
sport

2013. április utolsó vasárnapján a kerekezés szerelmesei ismét birtokba vehették egy napra az aszfaltot. A rendezés stafétáját a nemrégiben alakult ProTúr Országúti Kerékpár Csapat vette át, és rögtön két újdonsággal lepte meg a kilométer falókat. Az egyik, hogy a hosszútáv 80 km-re „hízott”. A másik, hogy Kumánia Teljesítménytúra néven egy 60 km-es etap várta a nyugodtabb tempót kedvelő nevezőknek.

Akikben nem is volt hiány, hiszen összesen 137-en jelentkeztek a nevezési asztalnál, ebből legtöbben a hosszútávra neveztek, gondolom részben a nagyobb táv adta kihívás miatt, de a felajánlott pénzdíjak és a kisújszállási élményhétvége sem volt utolsó motivációs tényező.

Az időjárás a kegyeibe fogadott minket, hisz a tavalyival ellentétben most szikrázó napsütés és közepes erősségű délnyugati szél uralkodott, ezzel nehezítve a versenyzők dolgát. Reggel nyolctól lehetett nevezni egészen a kilenc harmincas rajtig, ami probléma mentesen zajlott. Lassú rajt a városban, együtt a teljesítmény túrázókkal, aztán a vasúti átkelő után teljes gázzal kilőttek a versenyzők, a hátszélnek köszönhetően pillanatok alatt elérték az akár 50-60 km/h-ás sebességet. Persze a kisúji fordító után már nem volt ilyen könnyű az élet, vagy szembe, vagy oldalt fújt a szél. Az elsők még így is 2 óra 8 perc alatt teljesítették a penzumot.

A rövid, 20 km-es verseny a vasúti menetrend miatt most később, pontosan 5 perccel tíz előtt startolt telis-tele ifjú reménységekkel. Becsületükre váljék, hogy egészen gyorsan letekerték a 20 kilit!

Amíg a nevezők kint a pályán gyűrték az utat, addig rotyogott a babgulyás az üstben, hogy legyen mivel pótolni az elégett kalóriákat. Az ebéd elfogyasztása után következett az eredményhirdetés, majd zárásképpen részünkről a pakolás. A helyezettek érmekkel és kupákkal, illetve ajándékokkal gazdagabban térhettek haza.

Összeségében pozitív napot zártunk, baleset nem, csak műszaki probléma merült fel, amit a segítőautó igénybevételével orvosolni tudtunk.

 

Köszönet támogatóinknak:

 

Kumánia Gyógy és Strandfürdő, Kisújszállás

Kisújszállás Önkormányzat

Városi Sportlétesítmények, Mezőtúr

Városi Polgárőr Egyesület, Mezőtúr, Petőfi út 53.

Pacific Cycles

Aranykerék 2004 Kft.

Csepel

Nutrixxion Táplálék kiegészítők

Kor-Zol Műszaki Szaküzlet

Moto- Tour Csoport

Karsai Andrásné Julcsi

Gugyel Ferenc, Örményes, zöldség-gyümölcs

Fórizs Sándor, Kevehús Kft.

 

Jövőre ugyanitt!

 

Kollár Lajos

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu