Register
Református Általános Iskolák V. Országos Atlétikai Bajnoksága Mezőtúron
sport

A Mezőtúri Református Kollégium ebben az esztendőben rendezte meg ötödik alkalommal a Református Általános Iskolák V. Országos Atlétikai Bajnokságát.

Gyönyörű napsütésben, rekordnevezés született: 18 iskola 360 versenyzője sorakozott fel az ünnepélyes megnyitón, ahol a zsúfolt lelátó előtt meghatottan énekeltük el nemzeti imádságunkat, a Himnuszt. Ezt követően Mihalina László, a Mezőtúri Református Kollégium lelkész-főigazgatója igei köszöntőjét hallgattuk meg. A város nevében Batta Attila Viktor alpolgármester úr üdvözölte a népes versenyzői csapatot, majd ünnepélyesen megnyitotta a versenyt. Köszöntötte még a versenyzőket és felkészítő tanáraikat a pályáját Mezőtúron kezdő, s ma a Református Iskolák Diáksport Szövetség, a RIDISZ elnöke, Balássy László úr is.

A nagy hőség ellenére igazi sportemberekhez méltó küzdelmeket láttunk, sok-sok kiemelkedően jó versenyeredménnyel. Nagy örömünkre meglátogatta a versenyt a Magyar Atlétikai Szövetség újonnan megválasztott elnöke, Gyulai Miklós úr is, akit egy igazi mezőtúri kerámiával ajándékoztunk meg.

Nehéz lenne felsorolni mindenkit, aki támogatásával lehetővé tette, hogy ez a jubileumi bajnokság méltó módon kerüljön megrendezésre. Mégis szeretnék kiemelni néhány olyan sportot szerető, és azért önzetlenül munkálkodót, akik meghatározó egyéniségei a versenynek: elsősorban a verseny fővédnökét, Herczeg Zsolt urat, Mezőtúr Város Polgármesterét, Uzsoki Jánost, Mezőtúr Város Díszpolgárát, olimpikont, Bartha Gyula urat, aki fáradhatatlanul biztosítja évről évre a pálya kitűnő minőségét és Bagdán Sándor ügyvezető urat, aki az érmek és tárgyjutalmak terén nyújt segítséget. Nem hagyhatom ki a RIDISZ és a Mezőtúri Egyházközség, valamint a Mezőtúri Egyházközség Idősek Otthonának és természetesen a rendező Mezőtúri Református Kollégium anyagi segítségét sem.

S végezetül engedtessék meg, hogy megköszönjem a Mezőtúri Református Kollégium Általános Iskolája tantestületének és diákjainak önzetlen munkáját.

Az eredményhirdetést Éger Ádám lelkész-vallástanár rövid áhítatával kezdtük. S reméljük, hogy a jó hangulatú versenyek résztvevői közül  senki sem tért haza csalódottan.

Jövőre visszavárjuk a lelkes kis versenyzőket, szintén lelkes testnevelőikkel együtt!

 

Bodorikné Aszódi Ágnes

igazgatóhelyettes

a verseny védnöke

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu