Register
Gyermeknap 2013.
közélet
Írta: Bodor Márti   

„Ha mosolyok rózsakertje
volna, ez a nagyvilág,
benne: kisgyermek mosolya,
lenne a legszebb virág.”

Pecznyík Pál

 

 

Ez idézet tükrében szervezte meg a Mezőtúri Közművelődési és Sport KKN Kft. idén is a városi gyermeknapot. A rossz időre való tekintettel a rendezvény a Városi Strandfürdő területéről átkerült a Városi Oktatási Centrum sportcsarnokába.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiírásra került a gyermeknapi rajzverseny, amit három – óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos – kategóriában díjazott a szervezőség. Idén a gyermeknap témájában küldhették be a gyerekek alkotásaikat. A kiállítás megnyitójára 2013. május 24-én került sor a Közösségi Ház nagytermében. Az alkotások elbírálásában Kiss Imréné Mikes Éva nyugalmazott rajztanár és Kiss Andrea rajztanárnő nyújtott segítséget. Az ő döntésük alapján a díjak a következőképpen alakultak:

Óvodás korcsoport

 

  1. Fazekas Anna és Fazekas Flóra, a Százszorszép óvoda Ficánka csoportjából
  2. Bíró Panna Zsuzsanna, a Mesekert óvodából
  3. Vékony Lili, a Szent István Katolikus óvoda Katica csoportjából, aki egyben a Varázsgömb Művészeti Kör tagja, felkészítője: Szervátiusz Anikó tanárnő

 

Általános Iskola alsó tagozat

  1. Borsi Fanni, a Rákóczi úti Általános Iskolából
  2. Pető Antónia, a Református Kollégium Általános Iskolájából
  3. Zámbó Martina, a Kossuth úti iskolából

Általános Iskola felső tagozat

 

  1. Molnár Tímea, a Szent István Katolikus Iskolából
  2. Fasola Martin, a Rákóczi úti Általános Iskolából
  3. Szedlacsek Aletta, a Rákóczi úti Általános Iskolából

Ezt követően a különdíjak kerültek kiosztásra. Különdíjat adott át Mezőtúr Város Önkormányzata nevében Batta Attila Viktor alpolgármester úr Jóni Tamarának, a Mesekert Óvodából. Boldog István országgyűlési képviselő különdíját Szűcs Dániel parlamenti titkár, a Művelődési Oktatási és Sport Bizottság elnöke adta át Majoros Katának, a Varázsgömb Művészeti Kör tagjának. A Mezőtúri Közművelődési és Sport KKN Kft. különdíját nyerte Borbíró Szilvia a Rákóczi úti Általános Iskola tanulója, akinek a rajzából készült el az idei gyermeknapi plakát. Majd a Túri Lovas Klub nevében Szűcs Gergelyné nyújtotta át a díjat Tömösközi Pannának, aki a Kossuth úti Iskola tanulója. Azok sem mentek haza üres kézzel, akik idén nem kerültek díjazásra. Minden gyermek emléklapot kapott, illetve a Városi Nyugdíjas Klub jóvoltából minden megjelent palacsintát lakmározhatott.

2013. május 26-án reggel 9 órakor kezdődtek a gyermeknapi programok a volt főiskola sportcsarnokában. Kutya szépségverseny nyitotta a napot. A felsorakoztatott 13 kutyából a 3 tagú zsűri (Biriszló Zsolt, Bordács László, Bodor Márta) választott. Így első helyen Szilágyi László Zseni nevű kutyája, második helyen Nagy Nikolett Alex névre hallgató kutyájával és harmadik helyen Pályi Nóra Dante nevű kis kedvence végzett. Különdíjat kapott Badar Zsoltné Tappancs nevű kölyökkutyája.

A szabadtéri programok ezzel nem értek véget. A kutyusokat követően a ProTúr OKE szervezésében elkezdődött a biciklis ügyességi verseny. Több korosztályra is felkészültek a szervezők, így kerékpár változatokból nem volt hiány. Az ügyességi verseny fő támogatója a Kor-Zol Műszaki Szaküzlet és a Mezőtúri Közművelődési és Sport KKN Kft. volt. Az eredmények a következőképpen alakultak:

  1. Forgó Ferenc
  2. Patkós Sándor
  3. Patkós Dániel
  4. Túróczi Réka
  5. Fróna Réka

A versennyel párhuzamosan a rajzolni vágyók is összemérhették tudásukat az aszfalt rajzversenyben. Mint minden évben idén is nagy volt az érdeklődés, a versengési vágy a gyermekekben. Szebbnél szebb alkotások születtek, amiből szintén egy háromtagú zsűri (Patkós Éva, Szűcs Gergelyné, Bordács László) választotta ki a helyezetteket. A nehéz döntést igazolja, hogy több helyen megosztották a helyezéseket.

  1. Kiss Dávid – Turóczi Boglárka
  2. Major Levente
  3. Kecse Jázmin – Kecse Blanka

Különdíj: Fazekas Anna – Fazekas Flóra

Közben 10 órakor bábelőadások nyitották meg a színpadi programokat. Közreműködött a Szent István Katolikus Általános Iskola Kalász bábcsoportja, Garainé Bordács Márta vezetésével, illetve a Rákóczi Úti Általános Iskola Manócska bábcsoportja Siposné Varga Ildikó és Gyuricskóné Horváth Ágnes vezetésével. Őket követték a Leg a Láb Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei, majd a Dalma Dance Klub táncosai. 13 órától bohócműsort tekinthettek meg, majd egy dupla defekt után sikeresen megérkezett Holdvirág Duó adott koncertet kicsiknek és nagyoknak 14:30 órakor. A városnaphoz kapcsolódóan Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere köszöntötte a város elsőszülött gyermekét. Pásztor Anita Réka 2013. május 14-én született, ezúton is gratulálunk, és jó egészséget kívánunk!

Majd a Mezőtúri Wing Tsun Kung Fu Harcművészeti Sportegyesület tagjai tartottak egy interaktív bemutatót. A bátrabbak elsajátíthattak néhány fogást az egyesület növedékeitől. 17:30-kor a Csiga Duó tette magáévá a színpadot és az est megkoronázásra az X-Faktorból is ismert Szabó Dávid érkezett el hozzánk és adott egy fergeteges hangulatú koncertet.

A zord időjárás ellenére a szervezőség az összes általa kitűzött programot hiánytalanul meg tudta tartani. A kültéri és a színpadi programok mellett ingyenes arc és hennafestés, kézműves – és népi játszóház várta a gyerekeket, valamint trambulin, ugrálóvár és szerencsehorgászat.

Elégedetten nyugtázták a napot a Kft munkatársai. Hiszen más városokkal ellentétben Mezőtúr ügyesen tette, hogy fedett helyre telepítette át a programokat, így az eső nem szeghette a szórakozni vágyók kedvét.

Bodor Márti

 

A kapcsolódó képeket megtekinthetik ITT!

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu