Register
Világverő küzdősportolók
sport

 

2013. június 27-30-ig a Magyarországi Tapolca városa adott otthont a WAKF (World All-Style Kickboxing Federation) világszervezet amatőr világbajnokságának. A négynapos küzdősport rendezvényen Point Fighting, Light Contact, Kick Light, Muay Thai, Full Contact, Low Kick, K1 Rules, Body Contact, Submission Grappling, Self Defense, MMA, és különböző formagyakorlatokban mérték össze a harcosok felkészültségüket. A Tapolcai Rendezvénycsarnok a megnyitóra megtelt különböző nemzetiségű versenyzőkkel. Olasz, Cseh, Szlovák, Horváth, Román, Kenyai, Izraeli és természetesen Magyar egyesületek kezdték meg a versenyzést.

A Túrkevei Városi Sport Egyesület Thai-Boksz Szakosztálya (korábbi Mezőtúri Kick & Thai-Boksz Klub) valamint a Mezőtúri Ász Sport Klub versenyzői közül Tóth Károly „Karimo” -71 kg), Kurgyis Csaba (-54 kg), Ádám Sándor (35 kg), Lajter Dorina +52 kg), Rácz András (-63 kg), Juhász Dávid (-79 kg), Juhász Attila (-69 kg) és Bíró László (veterán abszolút kategória) várta a megmérettetést. Az első napon Point Fighting és Kick Light kategóriában voltunk érdekeltek. Ádám Sándor, Lajter Dorona, Tóth Károly, Kurgyis Csaba, Rácz András és Bíró László magabiztosan kezdték a selejtezőket. Lajter Dorina pontosan betartva az edzői utasításokat, megfontolt, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott 10 éves kora ellenére. Ádám Sándor és Kurgyis Csaba Európa Bajnokhoz méltóan döngölte földbe ellenfeleit, míg Tóth Károly „Karimo” a megszokott higgadtsággal és pontossággal osztotta a pofonokat. Bíró László ellenfele a selejtezőben egy hatszoros Point Fighting világbajnok volt, így kicsit izgatottan vártuk a mérkőzését. Szerencsére nem kellett aggódni, hiszen Laci félelmetes lábsöpréseivel és látványos fejrúgásaival megmutatta a mezőtúri virtust, és jókora pontelőnnyel zárta a mérkőzését. Versenyzőink a harmadik mérkőzésükre már a döntőben találták magukat, ahol bizakodva vártuk a mérkőzések végét, tudva, hogy legrosszabb esetben is ezüstéremmel térhetnek haza versenyzőink. Azonban a napi több mérkőzés fáradtságát nem mindenkinek sikerült leküzdeni, így Tóth Károly, Kurgyis Csaba és Lajter Dorina nagy küzdelem árán, de „csak” ezüstéremmel gazdagodhatott. Ádám Sándor, Rácz András és Bíró László nem talált legyőzőre így világbajnoki aranyéremmel térhettek haza.

Másnap Tóth Károly „Karimo” K1 Rules kategóriában próbált szerencsét, azonban pontozásos vereséget szenvedett a selejtezőkben, így búcsúznia kellett a versenytől.

Az utolsó napon az MMA kategóriában izgulhattunk a Juhász testvérekért. Dávid és Attila olyan szinten ráhangolódott a mérkőzésekre, hogy szinte letarolták a mezőnyt. Dávidot nem tudta megállítani egy Ju-Jitsu edző sem, bár óriási harcot vívtak. Dávid a döntőt folyamatos fejütésekkel nyerte, a földön lévő ellenfeléről a bírónak kellett leszedni. Attila 8 kg-ot fogyott két hét alatt, hogy ne kerüljön össze testvérével. Teljesítményén néha meglátszott a hirtelen erőveszteség, azonban rutinjának, és pontos technikai végrehajtásainak köszönhetően ő sem talált legyőzőre, így MMA kategóriában is ünnepelhettünk két világbajnokot.

A Mezőtúri és Túrkevei küzdősportolók összesen öt világbajnoki aranyéremmel és két ezüstéremmel térhettek haza. A sok edzés és az edzői taktika meghozta gyümölcsét, és ismételten bizonyíthattunk a kétkedőknek, hogy igen is egy nagyon jó és tehetséges csapat vagyunk, akikben bármilyen eredmény benne van. Az Ász Sport Klub edzői (Juhász Attila és Bíró László) valamint a TVSE Thai-Boksz szakosztály edzői (Bíró László és Hajós Sándor) bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, ha igazán akarja az ember, és kellő szakértelmű edzők egyengetik az útját a versenyzőknek. Természetesen erre a versenyre sem jutottunk volna el szponzorok nélkül. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a támogatóinknak: TVSE Túrkeve, Ábrahám Károly (Ábrahám Kft. Túrkeve), Zuppán Zoltán (Mezőtúr), Agrohíd Kft (Mezőtúr) Bencsik Gergely (Mezőtúr) Az utaztatásunkban ismételten a Manó Minibusz Kft (Márton László Törökszentmiklós) közreműködött.

 

Juhász Attila

Ász Sport Klub edző

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu