Register
Testvértelepülési Találkozó programja
kultúra

Mezőtúr Város Önkormányzata az EACEA által az „Európa a Polgárokért” program keretében kiírt Testvérvárosok Polgárainak Találkozói pályázata pozitív elbírálásban részesült. Az elnyert támogatás összege: 9000 euró, amely segítségével az önkormányzat testvértelepülései részére 2013. augusztus 9-12. között találkozót szervez. A külföldről érkező vendégek száma 90 fő. A péntek délutáni érkezést illetve közös vacsorát követően vendégeink az arTúr Fesztivál programjain vesznek részt.

 

Augusztus 10-én szombaton a Városháza Nagytermében 9 órai kezdéssel kerül megrendezésre az „Európáról van szó, Rólad van szó” konferencia, amelynek témája az Európai Unió illetve a művészeti oktatás. Az Európai Unió himnuszának felcsendülése után a jelenlévők mezőtúri illetve külföldi tanárok, diákok előadásában prezentációkat hallgathatnak meg többnyire angol nyelven. Csak néhányat kiemelve a témák közül, szó lesz például általánosságban az Európai Unióról (története, tagok, alapelvek, jogok, kötelezettségek, 2014-es európai parlamenti választások), a diákok külföldi tanulását lehetővé tevő programokról, pályázati lehetőségekről (Comenius, Erasmus, Leonardo, Grundtvig), de információt kaphatunk az adott településeken zajló művészeti oktatásról is. A konferencia végén a rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére kerül sor, amelyre a gyermekek által készített szebbnél-szebb alkotások a Városháza folyosóján lesznek megtekinthetők.

14 órakor a Városi Oktatási Centrum (volt főiskola) ebédlőjében várjuk a kedves érdeklődőket, ahol mezőtúriak illetve testvérvárosaink zenés, táncos produkciókkal kápráztatják el a megjelenteket. Ezt követően meghívottaink közül néhányan „Futás Európáért” mottó alatt jelképes futással mutatják meg az összetartozás erejét a Túri Kupa Utcai Futóversenyen.

Augusztus 11. vasárnap vendégeink természetesen részt vesznek a Túri Vásár programjain, megtekintik a város nevezetességeit, toronylátogatásra érkeznek a Városházára, strandolnak, majd augusztus 12-én reggeli után távoznak.

 

Mezőtúr Város Önkormányzata minden érdeklődőt szeretettel meghív és vár a találkozó rendezvényeire!

 

Korcsok Anita

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu