Register
Mezőtúri focisták Szlovákiában
sport
Írta: Bodor Márti   


A MAFC labdarúgás utánpótlás  U-11-es csapatával 2013.július 1-6-ig a Szlovákiában rendezett nemzetközi  FRAGARIA futballkupán vettünk részt. A nagyszabású rendezvénynek a szlovákiai Eperjes városa adott otthont.

Több ország is képviseltette magát: Bulgária, Ukrajna, Románia,Lengyelország, Szerbia ,Oroszország , Izrael stb. Az ötnapos programot egy színvonalas felvonulás színesítette , melyen több ezer kis focista vonult végig a város főutcáján. Minden napra két mérkőzés jutott , ahol a fiúk rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek és ismert csapatokkal is összemérhették erejüket.(pl : Dinamo Kijev) A meccsek között sok szabadidős programmal kedveskedtek a szervezők : paintball, élményfürdő,légvárak, bowling ,paly-station játék ,valamint Adidas célbarúgó-pálya és az elmaradhatatlan tömérdek büfé . A srácok hatalmas élményekkel tértek haza , ez az öt nap igazán jól összekovácsolta őket , sok-sok tapasztalattal gazdagodtak. Ezúton is köszönöm a szülők támogatását és együttműködését  . A 2014-es évben is tervezzük egy hasonló tornán való részvételt. Ezek a tornák adnak lehetőséget arra, hogy a fiúk megismerkedjenek más országok futballkultúrájával, saját bőrükön tapasztalják meg, hogy a hasonló korú gyerekek milyen szinten állnak. Az egyhetes rendezvény alatt annyi játéklehetőséget kaptunk, amennyire itthon sokszor félév alatt sincsen alkalmunk.
Ezúton is szeretnék megkérni minden olyan embert, aki szereti a focit, hogy segítsen nekünk abban, hogy minél több gyerek eljuthasson a jövőben ezekre a csodálatos tornákra és helyekre.



Lázár Miklós
labdarugó edző/  MAFC/

 

A résztvevő gyerekek szülei pedig külön köszönetet mondanak a rendezvényen való részvétel lehetőség megszervezésért Kecse Krisztina tanárnőnek, valamint Lázár Miklós edzőnek a z önzetlen lelkiismeretes, odaadó munkájáért.


Oláh Andrea
a szülői közösség nevében

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu