Register
A MEGYEI BALESET-MEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE

 

Elmúlt a nyár sok gyermek és felnőtt bánatára. Véget ért a szünidő, itt a szeptember, a tanévnyitók ideje, a héten sok helyen már elkezdődik az iskola. Egyre több gyermek jelenik meg az utakon gyalogosként és utasként egyaránt.

Kérjük a Szülőket, ha tehetik, az első napokban kísérjék el őket az iskolába. Beszélgessenek gyermekükkel arról, hogy mire kell nagyon odafigyelni - reggel, szürkületkor, esőben, sötétedés után -, hol és hogyan szabad áthaladni az úttesten. Tudatosan készítsék fel őket, milyen veszélyek, nehézségek adódhatnak a közlekedés során (útkereszteződésnél, autóbuszon történő utazásnál, arról való leszálláskor, stb.)

A gyermekek helyes közlekedésre neveléséhez, a balesetek elkerüléséhez alapvető az, hogy a szülő maga is példát mutasson akár gyalogosan, akár járművezetőként közlekedik. Közös érdekünk, hogy gyermekeink minél hamarabb megtanulják a helyes közlekedés alapjait, s ezáltal megóvjuk őket az esetleges baleseti helyzetektől.

Különösen a kisgyermekekre jellemző, hogy nem ismerik fel a veszélyt, s így könnyen bajba kerülhetnek, ezért kérjük, hívják fel figyelmüket, hogy ha bármilyen problémájuk adódik, bizalommal forduljanak azokhoz a rendőrökhöz, akikkel az utcán és az iskolájuk közelében találkozhatnak. Ők segíteni fognak.

A mindenki által beszerezhető fényvisszaverő matricák, ragaszok a baleset-megelőzés szempontjából nagyon fontosak. Kérjük helyezzék el ezeket gyermekeik kabátján, táskáján észrevehetőségük, testi épségük megóvása érdekében.

 

Mindenkinek jó iskolakezdést és balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu