Register
Őseink harcai nyomán a Mátrában
oktatás


2013. július 15-én reggel 32 gyermekkel indultunk el Mezőtúrról, a Református Kollégium udvaráról egyenesen a Mátrába, Mátraházára.
A Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Konferencia Központja nemcsak szálloda-minőségű ellátást nyújt, hanem hegyekkel övezett festői környezetben is fekszik.
Miután a gyermekek elfoglalták a szobáikat, a tábor bevezetéseként nemzetségekre oszlottak. A délelőtti foglalkozásokon egy-egy bibliai történet tükrében ismerkedtek meg a Biblia néhány szereplőjének hitharcaival. Ezután csoportonként értelmezték tovább az előadáson hallottakat. Ezeket a foglalkozásokat sok móka, kacagás, valamint komoly beszélgetések tarkították.
A program másik célja, hogy délutáni kirándulások alkalmával bejártuk a Mátrának azon történelmi nevezetességeit, ahol magyar nemzetünk harcolta meg saját harcait a török politikai és vallási elnyomásával szemben (pl. Eger, Sirok stb.). Ezek a kirándulások elősegítették azt, hogy a délelőtt hallott erkölcsi üzenet délután elmélyülhessen, s gyakorlati megtapasztalássá válhasson.
A tábor hangulatát fokozták az esti tábortüzek, közös éneklések, játékok, esti túrák.
A tábor anyagi költségeihez hozzájárult a Mezőtúri Református Egyházközség, valamint, a program létrejöttében óriási segítséget nyújtott az a pályázat, amit az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől nyertünk el.
Istennek adunk hálát a nyertes pályázatért, valamint a tábor megvalósulásának sikeréért.



Mihalináné Lipták Judit és Égerné Tamás Annamária lelkész-vallástanárok    

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu