Register
Omega Oratórium
Írta: Bodor Márti   

Az „Alfától Omegáig – Zenével a hitért” Civil Társaság szervezésében megvalósuló Omega Oratórium koncertjére kerül sor 2014. április 11-én Mezőtúron a Belvárosi Református Nagytemplomban 20 órai kezdettel.

 

 

2014. március 12-én Mezőtúron az Önkormányzati hivatal dísztermében sajtótájékoztatót tartott Kóbor János énekes, Trunkos András producer, Gazdag László a civil társaság képviselője és Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere.

 

A tájékoztatón elhangzott, hogy az Omega Oratórium dalai nem erre az alkalomra születtek, hanem szemelvények az életműből. A legkorábbi dal 1970-es, a legkésőbbi 2006-os szerzemény. Drámai erővel szólalnak meg a jól ismert csendes balladák (Az éjszakai országúton, Ballada a fegyverkovács fiáról, Én elmegyek). Az Omega együttes életművéből kiválasztott dalokhoz biztos zenei alapokat és keretet nyújt Liszt Ferenc Les Preludes című szimfonikus költeménye. A hangszerelés révén a rockzene hagyományos- és a szimfonikus zenekar akusztikus hangszerei, a templomi orgona, valamint a szóló- és kórusének az Omega klasszikusokat egy transzcendens világba vezeti át.

 

Kóbor János elmondta, hogy nem csak azok a számok kerülnek előadásra, amelyek emblematikusan „Omega”, hanem olyanokat is, amelyek soha nem hangzottak el még élőben, vagy csak egyetlen alkalommal. Megnyugtatásért hozzátette, hogy felcsendül néhány ismertebb Omega dal is. Az Oratóriumi előadásban közel 100 fő vesz részt, a templom hangulatához illően az orgona és kórus mindenképp meg fog szólalni az előadásban, de ez nem mehet a rockzenei megszólalás rovására. A látványos műsort lézershow egészíti ki.

 

 

 

 

 

 

Az Omega Oratórium produkció közreműködői:

Benkő László – billentyűs hangszerek

Debreczeni Ferenc –  dob és ütőhangszerek

Gömöry Zsolt – billentyűs hangszerek

Kóbor János – ének, vokálok

Szekeres Tamás – gitárok

Szöllössy Kati  – basszusgitár

Danubia Szimfonikus Zenekar

Mezőtúri Református Kollégium Kamarakórusa

 

Az Omega Oratórim mezőtúri előadására a jegyek már megvásárolhatóak a Közösségi Ház gazdasági irodájában és az Ibusz mezőtúri irodájában 4900 Ft-os egységáron, valamint vidéki érdeklődők számára jegyek elrakathatóak Szűcs Gergelyné kolléganőnknél a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímen

 

Bővebb információ: 06/56 350-075 /titkárság

 

Várunk mindenkit szeretettel!

 

Bodor Márta

szerkesztő

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu