Register
Tájékoztató a képviselő-testület 2011. szeptember 29-ei ülésének döntéseiről
közélet

Személyi változások:

Módosult a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011. (II.04.) önkormányzati rendelet, mely értelmében az alpolgármester foglalkoztatási jogviszonyban tölti be tisztségét. A képviselő-testület Batta Attila Viktort Mezőtúr Város Önkormányzata főállású alpolgármesterévé választotta. Az alpolgármester megbízatása 2011. szeptember 29-étől az új képviselő-testület alakuló üléséig tart. Tekintettel a fenti változásokra, módosult a képviselő-testület bizottságainak és tisztségeinek összetétele is. A bizottságok állandó tagjainak létszáma azonban változatlan maradt.

 

 

Gazdasági ügyekben:

Elfogadták az önkormányzat 2011. évi költségvetésének I. féléves végrehajtásáról szóló beszámolót.

A Mezőtúr és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. 5,7 millió Ft egyszeri működési támogatásban részesült, melyet a mezőtúri tanuszoda hőszivattyús rendszerének kiépítésére vonatkozó - hatóság által előírt - engedélyezési tervek elkészítésére fordítanak.

Mezőtúr Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága a tűzoltó laktanya felújítására 2010. évben pályázatot nyújtott be. A pályázati önerőt az Önkormányzat biztosítja a Tűzoltóság 2010. évi pénzmaradványa terhére.

A képviselő-testület zárt ülésen döntött a komp üzemeltetéséről. Mezőtúr Város Önkormányzata 2012. január 1-jétől maga látja el az üzemeltetési feladatot.

Új önkormányzati rendelet:

2011. október 15-étől hatályba lép a közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozásáról szóló önkormányzati rendelet, mely értelmében szabálysértési eljárás folytatható le az önkormányzati rendeletet megszegők ellen.

Sajtó témában:

Döntés született a Mezőtúr és Vidéke önkormányzati lap Alapító Okiratának módosításáról, mely többek között a lap megjelenési formájának változása és személyi változások miatt vált időszerűvé. Újdonságként a felelős szerkesztő mellett szerkesztő bizottság működik majd a jövőben.

Lakossági pályázatok:

Ismételten döntött a képviselő-testület az első lakáshoz jutást elősegítő pénzügyi támogatás iránti pályázat kiírásáról. Az erre vonatkozó pályázati kiírás a Mezőtúr és Vidéke lapban és a www.mezotur.hu honlapon megtekinthető. A pályázatot a képviselő-testület 2012. januári soros ülésén bírálja el.

Önkormányzatunk ismételten csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati ösztöndíjpályázat 2012. évi fordulójához. A pályázati kiírás a Mezőtúr és Vidéke következő lapszámában és a www.mezotur.hu honlapon lesz elérhető.

dr. Szűcs Attila, jegyző

 
Copyright © 2024. MezÅ‘túr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu