Register
Döntés a szennyvíztisztító telep fejlesztésének kivitelezőjéről
Túron túl

Mezőtúr város szennyvíztisztító telepe sajnos már évek óta nem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak. Ezért Mezőtúr Város Önkormányzata már 2009-ben pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program (rövidítve  KEOP) 1.2.0 pályázati alapra, a szennyvíztisztító telep korszerűsítése céljából. A fejlesztés keretében egyrészt megújul a jelenlegi szennyvíztisztító, másrészt a jelenlegi szennyvíztisztító telep melletti területen, más jellegű, modernebb technológia megvalósításával bővítésre kerül a jelenlegi telep.

 


A képviselő-testületnek a projekt megvalósítása során több, a projekt egyes feladataihoz kapcsolódó közbeszerzési eljárást kellett kiírnia, illetve ezekben döntenie. A képviselő-testület 2011. december 27-én megtartott soron kívüli ülésén - a korábban kiírt közbeszerzési eljárás alapján - a fejlesztés kivitelezőjének kiválasztásáról hozott döntést. Ez alapján a „VS Mezőtúr Konzorcium” végezheti majd el a kivitelezést, amelynek tagjai a Veolia Zrt. és a Sade Kft. (1094 Budapest, Tűzoltó u. 59.; 1117 Budapest, Budafoki út 72-74.). A konzorcium által megadott - és a képviselő-testület által elfogadott - ajánlati ár: 548 millió 432 ezer forint.
A kivitelezést a 2012-ben kezdi meg a vállalkozó és annak befejezését követően - a tervek szerint - a városban kibocsátott kommunális szennyvíz teljes mennyisége megtisztításra kerül.

dr. Szűcs Attila
jegyző

 
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu