Register
kultúra


Augusztusi programok
kultúra

arTúr fesztivál 2012 - www.muveszetinapok.hu

Túri Vásár 2012 - www.turivasar.hu

 
EAST FEST - RÉSZLETES PROGRAM
kultúra

 
Nyár, Strand, Buli, Mezőtúr - EastFest
kultúra

Ki ne emlékezne a mezőtúri fesztiválokra? Ki ne járt volna kinn bokáig érő sárban, a Laktanyában? Ki ne vett volna olcsó, meleg sört egy kedves nénitől a Dob utcában? Nos, szerintem sokan emlékezünk ezekre a felejthetetlen, nyári estékre, amikor mindenki közösen ordított egy jó Tankcsapda koncerten és úgy búcsúzott, hogy majd jövőre... 2006 után nem volt jövőre... Igen már 6 éve nincs fesztivál, nincs Wan2 Mezőtúron... és nem is lesz. Inkább jön az EastFest, ami valljuk meg őszintén, nem vonultat fel 250 zenekart és dj-t, ám mégis kitűnő szórakozást ígér, megfizethető belépők mellett, nem csak a mezőtúri közönségnek 2012. június 14-16 között. Bodák Márk a fesztivál egyik szervezője erről mesélt a Pont Rádión.

BÅ‘vebben...
 
Az Atyamesterek kiállítása
kultúra

A XII. Alföldi Fazekas Triennáléhoz kapcsolódó programok sorában találjuk Búsi Lajos és Gonda István fazekasok közös kiállításának megnyitóját. (Nyugodtan írhatnánk azt is, a Búsi-Gonda kiállítás kísérő programja a Triennálé… de adjuk meg a tiszteletet a messziről jövőknek.)

BÅ‘vebben...
 
Újra Triennálé
kultúra

A Mezőtúr és Vidéke oldalain az elmúlt hónapokban többször megjelent a XII. Alföldi Fazekas Triennálé pályázati felhívása, amely versenybe és kiállításra hívta a hazánkban alkotó fazekasokat, keramikusokat. A Triennálé története az 1970-es években kezdődött. A Mezőtúron akkoriban sokat gyűjtő, tevékenykedő néprajzkutatóknak, a szolnoki illetőségű Szabó Lászlónak és Gulyás Évának, illetve a Néprajzi Múzeum kerámiagyűjteményét gondozó Kresz Máriának sikerült meggyőznie a megyei kulturális vezetést arról, hogy a térség kiemelkedően gazdag kerámiaműves múltja és jelene megérdemelne egy országos jelentőségű versenyt.

BÅ‘vebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 12
Copyright © 2024. MezÅ‘túr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu