Register
kultúra


UTAZÁS KIÁLLÍTÁS 2012
kultúra

 

A Berettyó-Körös Többcélú Társulás az előző évekhez hasonlóan idén is önálló standon jelent meg az UTAZÁS 2012 Kiállításon, mely Budapesten a Hungexpo területén került megrendezésre 2012. március 1. és 4. között. A megjelenés azért fontos számunkra, mert az Utazás Kiállítás Magyarország legnagyobb turisztikai kiállítása és vására, ahol hatékonyan népszerűsíthetők a Mezőtúri kistérség települései a látogatók körében.

Idén egy teljesen új, modern stand került kialakításra, melynek falait a kistérségi társulás logója mellett értékeket bemutató fényképekből álló molinók díszítették, valamint a látogatók vidám hangulatú, zenés kisfilmeken keresztül kaphattak ízelítőt a kistérség településeinek színes programjaiból.

 

Bővebben...
 
Zenei hírek
kultúra

Érdemes odafigyelni a környező városok zenei kínálataira is. Véletlenül bukkantunk rá a Békéscsabai Jókai Színház Varázsfuvola előadására. Mozart zenéjét rockos-funkys változatban,de kitűnő hangszereléssel (Gulyás Levente)  szólaltatták meg a szereplők. Csupán két operaénekest hívtak meg; az Éj királynője szerepére Fábry Gabriellát és Sarastronak Altorjay Tamást. Természetesen ők hangilag  kiemelkedtek a musical- és rockénekesek közül. Először idegenkedtem a zenei átírástól és az eredeti művet sajátosan feldolgozó rendezéstől, de később én is együtt tapsoltam a főképpen általános iskolásokból álló közönséggel, akik remélem egyszer majd az eredetit is megnézik.

Bővebben...
 
Felhívás
kultúra

Botyánszky János evangélikus lelkész 1934-1976 között élt Mezőtúron. (1894-ben Medgyesegyházán született.)

Ő volt az, aki 1944. június 16-án megszólaltatta az evangélikus templom harangját, a mezőtúri deportált zsidók téglagyári gettóból a vasútállomásra történő szomorú menete alatt.

Ő volt 1944-ben a református gyülekezet pásztora és a katolikus hívek gondozója.

Hat évig pótrabbija a városba visszatért kevés, megmaradt zsidó embereknek.

Bővebben...
 
150 éves a mezőtúri Zsinagóga
kultúra

Felhívás kiállítási anyag gyűjtésére

Júniusban nyíló kiállításunkhoz keresünk olyan tárgyakat (hitélet tárgyai stb.), fotókat (boltok, műhelyek, ünnepségek, portrék stb.), dokumentumokat, képzőművészeti alkotásokat, amelyek az egykori mezőtúri zsidóság mindennapi életét mutatják be.

 

Bővebben...
 
A Városnapi rendezvények időpontjáról
kultúra

Mezőtúr Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy 2012. május 25-27-ére módosítja a Városnapi rendezvények időpontját. A Városnapi programok első két napján a városnapi rendezvények hagyományos programjai kerülnek megrendezésre, így sor kerül tudományos, irodalmi konferenciára, főzőversenyre, sportrendezvényekre, művészeti programokra. A Városnapi rendezvények harmadik napján kerül sor a gyermeknapi rendezvényekre is. A városnapi programok időpontjának újbóli módosítására azért volt szükség, mert a tavalyi évtől eltérően Túrkeve város önkormányzata ez év januárjában azt a hétvégét jelölte ki a Juhászfesztivál időpontjának, amelyet korábban már a mezőtúri képviselő-testület Városnapi rendezvények időpontjaként jelölt meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 12
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu