Register
kultúra


„Látja Isten, hogy állok a nap előtt”
kultúra

 

E címet viselte az a január 17-i Pilinszky est, melyet Földes László, Hobo előadásában láthatott a telt házas közönség a Városi Színházteremben. A művész úrral a rendezvény előtt beszélgettem mezőtúri élményeiről, érzésekről, gondolatokról.

 

Bővebben...
 
HOBO Mezőtúron
kultúra

Magyar Kultúra Napja, Mezőtúr

HOBO

-Pilinszky-

2012. január 17.18 óra

Városi Színházterem

Belépés Díjtalan

Bővebben...
 
Egy csók és más semmi Mezőtúron
kultúra

Oszter Alexandra, Csala Zsuzsa, Straub Dezső, Harmath Imre, Fogarassy Bernadett, Fogarassy András – parádés szereposztásban Az egy csók és más semmi című zenés vígjáték november 25-én, Mezőtúron!

Bővebben...
 
Egy igazi ünnep
kultúra

Bizony bajban vagyunk történelmi ünnepeinkkel. Érezzük rajta a kötelezőséget, érezzük, hogy sokszor hamis, de legalább is mesterkélt, amiben részt veszünk. Az iskolában meg még inkább. A naplóba például gondosan be kell vezetni az ünnepség tényét, hátha jön valami szigorú ellenőr. Meg aztán a gyerekek nagyon nagy része kettősen fordul saját népének múltjához: még a jó jegy reményében meg-megtanul kész mondatokat akár a történelmi eseményekről is, de arra már csak kevesen hajlandóak, hogy a hallottakat életük részévé építsék.

Bővebben...
 
Volt egyszer egy színtársulat…
kultúra

Két jubileum késztetett e cikk megírására, mely első munkahelyemhez, a napjainkban éppen megüresedett Petőfi úti városi színházteremhez kapcsolódik. Hatvan évvel ezelőtt ezen a helyen, a volt Ipartestület épületében alakult meg a kultúrotthon.  Hargittai Jenő és Berczeli Gyula vezetésével indult újra a háború utáni közösségi élet. A kemény szocializmus első éveiben járunk, amikor a szervezőmunkához, a művészi elképzelések megvalósításához a szakmai felkészültség mellett, bölcsességre, bizalomra és kurázsira is nagy szükség volt.

 

Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 11 12 Következő > Utolsó >>

11. oldal / 12
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu