Register
sport


Országos Kézilabda Döntő Mezőtúron
sport

A tavalyi nagysikerű Kosárlabda Országos döntő után újra országunk legtehetségesebb sportolói érkeznek Mezőtúrra, ezúttal kézilabdázni.
Május 17-20 között Mezőtúrra látogat az ország legjobb nyolc lány és fiú kézilabda csapata, hogy háromnapos megmértettetésben döntsék el, ki nyeri el a 2011/12-es tanév Országos Bajnoka címet.
Megyénket lányoknál a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium, a fiúkat a Mezőtúri Református Kollégium csapata képviseli.
A mérkőzések két helyszínen: a Főiskola és a Városi Sportcentrum sportcsarnokában lesznek. 18-án pénteken és 19-én szombaton reggel 8-tól 12 óráig illetve délután 14 órától 18 óráig tartanak a mérkőzések. A döntőkre vasárnap délelőtt kerül sor a Főiskolán.
A színvonalas mérkőzések mellett színes programokkal várjuk a csapatokat és a mérkőzésre kilátogatókat. Csütörtökön 19 órai kezdettel a megnyitóünnepségen fellép egy szegedi breakcsapat, pénteken este 20 órától látványos ugrókötél és monocikli(egykerekű bicikli) bemutató lesz. Mindkét rendezvény a Főiskolán lesz és a megtekintésük ingyenes.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Mezőtúr és Körzete Diáksport Bizottság-Se

 
K 1 sikerek Szekszárdon
sport

A Magyar Oriental, Thai-kick és Body Contact Szövetség 2012. évi Nyílt Országos Bajnoksága Oriental K-1 szabályrendszerben 2012. 04. 14-én került megrendezésre Szekszárdon a Városi Sportcsarnokban mintegy 20 egyesület részvételével. A legnépszerűbb állóharcos stílus számtalan nézőt is bevonzott a csarnokba, ahol a több mint 100 versenyző gondoskodott a jó hangulatról.

A Mezőtúri Kick & Thai-Boksz Klub színeiben négy versenyző képviselte Kelet- Magyarországot a távoli Dunántúli helyszín miatt. Kurgyis Csaba a túrkevei klubunkat képviselte 52 kg-ban. Csaba első megmérettetése volt a ringek világában. Kicsit idegesen állt a szorítóba, de hamar levetkőzte megilletődöttségét, és megosztott pontozással nyerte az első mérkőzését. A második mérkőzésén pontozásos vereséget szenvedett a jóval tapasztaltabb ellenfelével szemben, aki később a súlycsoport győztese lett. A harmadik helyért folyó küzdelemben ismét összeszedte magát, legyőzte ellenfelét és megérdemelten állhatott a dobogó harmadik fokára.

Bővebben...
 
„Arany”-os lányok a muhi íjászversenyen
sport

A Csillagösvény Hagyományőrző Egyesület nyolc fős íjászcsapata április 22-én reggel vágott neki az útnak, hogy részt vegyen a II. Muhi Történelmi Íjászversenyen. Az út kicsit hosszú volt, de a jókedv segített ezen túllendülni. A verseny kezdete előtt az összegyűlt íjászok együtt elénekelték a Szózatot, majd lerótták kegyeletüket a Muhi síkon elesett hősök előtt. A versenyt egy tágas mezőn rendezték meg, ahol 21 különböző nehézségű célt kellett leküzdeni. Az erős szél kissé nehezítette a versenyzést, ez azonban senkinek nem szegte kedvét, mindenki a maximumra törekedett. Egy remekül szervezett és kitűnő célokkal tarkított versenyen vettünk részt ahol öregbítettük egyesületünk és Mezőtúr hírnevét.

Az eredményhirdetés újabb örömöket hozott hiszen mazsola leány kategóriában Török Dorina első helyezést ért el, valamint menyecske kategóriában Herbály Mónika szintén első helyezett lett!

Itt is és újból gratulálunk nekik!

Köszönet a csapat többi tagjának a tisztes helytállásért, név szerint: Kovács István, Bátori Lajos, Kis Patrik, Török Imre, Fási Bálint és Kovács László íjászoknak! Reméljük,hogy a Csillagösvény Hagyományőrző Egyesület tagjai továbbra is ilyen elánnal küzdenek a további versenyeken is!

Aki kedvet kapott az íjászkodáshoz és szeretne Mezőtúron e sportnak hódolni az alábbi telefonszámon érdeklődhet: 20/366-6034

Az Egyesület tagsága nevében:

Kovács László

elnökségi tag

 
Sportcentrum hírei:
sport

1. Indul a tenisz időszak. Teniszpálya szezon bérlet váltható a városi sportcentrumban.

2. Április közepétől kezdődik a városi kispályás labdarúgó bajnokság. Azok a baráti közösségek, akik szeretnének indulni, április 9-ig adhatják le a nevezésüket.

3. Folytatódik a Mezőtúri Közművelődési és Sport K.K.N. Kft. szervezésében az úszó és a tenisz tanfolyam. Szakképzett oktatók várják a fiatalok jelentkezését.

Bővebb információt lehet kérni Barta Gyula sportágazat vezetőnél a  06 20 481-6233 telefonszámon.

 
Cél: a műfüves pálya
sport

Az önkormányzat az idei évben is pályázni kíván arra, hogy a városi sportpályán kisméretű műfüves pályát építhessen. Ennek megvalósítása mintegy 5 millió forint önkormányzati önerőt, továbbá 20 millió pályázati támogatást igényel.  Sikeres pályázat esetén a sportolni vágyó közönség modern körülmények között időjárási viszonyoktól és évszakoktól viszonylag függetlenül hódolhat sportszenvedélyének.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 10
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu