Register
közélet


Ki-Mit-Tud
közélet

III. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud Regionális Középdöntője a Hontrovel Kft. rendezésében 2013. március 19-én a harkányi Termál Hotelben zajlott.

Bővebben...
 
REFERENS KÉPVISELI MEGYÉNKET

 

Dr. Barancsi Ágnest a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Jász-Nagykun-Szolnok megyei referensét kérdezem:

Bővebben...
 
Szénmonoxid érzékelők a város intézméneibe

A mezőtúri közintézményekbe 13 db szénmonoxidjelző készülék került. Ezek átadására 2013. április 19-én került sor a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Bővebben...
 
Dr. Papp István beszéde
Írta: Bodor Márti   

Kedves túriak, kedves emlékezők!

Ha most azt mondanám, hogy emelje fel a kezét az, aki el tud képzelni egy lakodalmat birkapörkölt nélkül, aligha emelkedne akárcsak egy kéz is a magasba. Akkor is nagy bajban lennénk, ha Mezőtúrnak a török kiűzése előtti történetét kellene részletesen felidéznünk, s nem csupán az oklevelek pusztulása miatt. S aligha találnánk városunkban olyan épületet, amelynek alapját 1711 előtt rakták le. Mindezeket az állításokat Túrkeve, Kisújszállás vagy Karcag kapcsán is megfogalmazhatnánk. S talán az sem volt véletlen, hogy az 1950-es évek elején éppen ezeket a településeket kényszerítette termelőszövetkezeti városokká válni a hatalom.

Bővebben...
 
ifj. Hock Ernő és a Dresch Quartet
Írta: Bodor Márti   

Ahogy azt már megírtuk 2012. év legjobb magyar jazzlemeze díjjal gazdagodott a Dresch Quartet zenekar a Fuhun című lemezüknek köszönhetően. A zenéről, az elnyert címről az együttes mezőtúri tagjával, Ifj. Hock Ernővel beszélgettünk.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

13. oldal / 37
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu