Register
közélet


- Törékeny jégen táncol a lélek –
közélet

Rég nem hallottatok Rólam, de ne nyugodjatok meg, mert még élek. Csak most másztam elő a barlangomból.

Bővebben...
 
1848/49-es Forradalom és Szabadságharc évfordulója
Írta: Bodor Márti   

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 165. évfordulójára emlékezett a város. Az ünnepi programsorozat március 15.-én 9 órakor a Belvárosi Református Templomban kezdődött, majd 10 órakor folytatódott a Polgármesteri Hivatal aulájában. Az ünnepi műsort a Túri Lovas Klub huszárainak megérkezése nyitotta meg, majd a megjelenteket Ondavay Tibor pápai prelátus köszöntötte. Köszöntőjében méltatta a márciusi ifjakat, majd üzenetként elmondta, hogy a felgyorsult világban nehéz észrevenni a tiszta értékeket „De van egy hely, egy minden korban érvényes erkölcsi mérce: a szülőföld, a haza, a nemzet.” A hazafiasságra hívta fel a figyelmünket, és elmondta „Oly korban élünk, amely érettséget követel tőlünk. Szabadság nincs felelősség nélkül! Mindenért és mindenkiért! Akarjunk közös magyar jövőt építeni.” Elmondta azt is, hogy ez csak akkor működhet, ha él bennünk a hazaszeretet és az egymás iránti szeretet. A márciusi ifjak tudták ezt „Tudták, hogy a magyarság jövője…/ …egy valamitől függ: tudják-e szeretni a hazát és benne egymást.”.

Bővebben...
 
Tájékoztató az ivóvíz arzén szennyezettségéről
közélet

Az utóbbi időben elterjedt, az ivóvíz szennyezett minőségével kapcsolatos vélekedések miatt, szeretnénk arról némileg bővebb tájékoztatást adni. Mindenek előtt le kell szögezni, hogy településünkön az ivóvíz minősége, összetétele semmit nem változott az elmúlt években.

Bővebben...
 
Pont Rádió FM 89,9! 2. rész
Írta: Bodor Márti   

Előző lapszámunkban elkezdtük a Pont Rádióval való ismerkedést. Megtudtuk mit jelent a közműsor-szolgálató kifejezés, megismerkedtünk Gonda Károllyal a rádió ügyvezetőjével és Szabó Ferenccel. Most Csányi Richárddal és Seresné Metzker Krisztinával és munkásságukkal ismerkedünk,valamint rátérünk a rádió jövőjére

Bővebben...
 
2012 év jazzlemeze mezőtúri kötődésű
Írta: Bodor Márti   

Nagy örömünkre szolgál, ha mezőtúri, vagy Mezőtúrról elszármazottak eredményeiről, sikereiről számolhatunk be. Hock Ernő és együttese 2012. év legjobb magyar jazzlemezének nyilvánított albumot tudhatja magáénak. A Dresch Quartet (Dresch Mihály, Lukács Miklós, Hock Ernő és Baló István) Fuhun című albumát a Gramofon szerkesztősége által felkért szakkritikusok, nemzetközi tanácsadó testület javaslatára és a zsűri döntése alapján hirdették ki 2012. legjobbjának.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

15. oldal / 37
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu