Register
közélet


A mezőtúri Bajtársi Egyesületről
Írta: Bodor Márti   

Az egyesület 1975-ben alakult meg a mezőtúri laktanyában, önálló civil szervezetként 1990-ben jegyezte be a Szolnok megyei Bíróság. Az egyesület 2012-ben 16 fő taggal működött, tagjai nyugállományú katonák és özvegyek. Mint bejegyzett szervezet választott vezetőséggel bír, évente tartanak beszámoló közgyűléseket. A Bajtársi Egyesület Országos Szövetségének tagjaként országos segítséget kapnak munkájukhoz.

Bővebben...
 
A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjára
közélet

1956-os forradalom után egy békéscsabai tanárt, Fekete Pált a Békés Megyei Forradalmi Bizottság elnökét hihetetlen kínzások, verések után először halálra, majd életfogytiglani börtönre ítéltek. Feleségét, B. Kovács Ágnes mezőtúri származású tanárnőt állásából, lakásából kiűzték. Ágika hányatott éveken át két pici lányával sufnikban, padlásfeljárókban lakott (14-szer költözött) mígnem szülei – szintén ’56 miatt – el nem költöztek Mezőtúrról Szegedre.

 

 

 

 

 

Bővebben...
 
Pont Rádió FM 89,9!
Írta: Bodor Márti   

 

Előző lapszámunkban az Index Tv stábjával beszélgettünk, most a Pont Rádió múltjával, jelenével és jövőjével ismerkedünk. Beszélgetésünkkor jelen volt Gonda Károly felelős szerkesztő, tulajdonos, Metzker Krisztina hírszerkesztő, Szabó Ferenc Franky programigazgató, műsorvezető, szerkesztő és Csányi Richárd műsorvezető.

Bővebben...
 
Boldog István fogadóórájából
Írta: Bodor Márti   

Boldog István a Fidesz Országgyűlési képviselője a Pont Rádióban tartott fogadóóra során beszélt az elmúlt időszakról. A beszélgetésben szó volt az adósságkonszolidációról, pályázati lehetőségről és az általános iskolás gyerekek részére kiírt rajzpályázatról is.

Bővebben...
 
Tájékoztató az Országos Digitális Átállás Programról
Írta: Bodor Márti   

Legkésőbb 2014-ben megszűnik a földi, analóg sugárzású TV műsorszórás, amelynek helyébe a digitális műsorterjesztés lép. Az átállás után azok a háztartások, ahol jelenleg hagyományos antennával televízióznak, nem tudnak majd televíziót nézni.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

16. oldal / 37
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu