Register
oktatás


Kazinczy verseny 2013. április 5- 7.
Írta: Bodor Márti   

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma a 2012-2013. tanévre is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5-8. osztályos tanulói részére. Ez a verseny az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. Idén országos szinten arany minősítést nyert Szedlacsek Aletta Kinga a Városi Általános Iskola Rákóczi Úti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményének tanulója. Felkészítő tanára: Bánné Gaudi Éva, akit Metzker Krisztina kérdezett az esemény kapcsán:

Bővebben...
 
Szavalóverseny
Írta: Bodor Márti   

Városi szavalóversenyt tartott a Szent István Katolikus Általános Iskola 2013. április 12-én  a költészet napjához kapcsolódva. A versenyt a város nagycsoportos óvódásai és alsó tagozatos diákjai között rendezték meg. Erről beszélgettem az óvoda vezetőjével, Szűcsné Megyesi Erzsébettel.

Bővebben...
 
Egyedülálló pályázati támogatás a Telekinek
oktatás


Örömmel tájékoztatjuk Mezőtúr lakosságát arról, hogy a Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium a TAMOP-3.1.4-12/2 Innovatív iskolák fejlesztése című pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága támogatásra érdemesnek ítélte. Az iskolánk ezzel 66 927 160 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A megyében csak két középiskola részesülhet ilyen fejlesztésben, ebből egyik a Teleki!

Bővebben...
 
Jótékonysági bál
oktatás

A Mezőtúri Általános Iskola Rákóczi Úti Általános Iskolája Gyermekeink Jövőjéért Alapítványa Jótékonysági Bált szervez.

Bővebben...
 
Befejeződött az első aranykalászos gazdaképzés
oktatás

Azt hogy beindulhat újra a felsőfokú oktatás Mezőtúron, mi sem bizonyítja jobban, hogy 2013. február 19-én kikerült az első aranykalászos gazda csoport a Gál Ferenc Főiskola Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Intézet mezőtúri telephelyéről. A képzést a „Képzett gazdálkodók a vidékfejlesztésért” program keretében, a jánoshalmi Vidékfejlesztési Minisztérium Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium partnereként végezték. A képzés indulásáról, folyamatáról, jövőbeni tervekről Dr. Dávidházy Gábor intézetigazgató, főiskolai tanárral és Sipos- Józsa Gáborral, az intézet szaktanácsadójával beszélgetek.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 17
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu