Register
oktatás


Híradás a Mezőtúri Református Kollégium Öregdiák Egyesülete megalakulásáról
Írta: Bodor Márti   

 

2012. augusztus 30. napján Mezőtúron hosszú évtizedek után újjáalakításra került a Mezőtúri Református Gimnázium Öregdiák Szövetsége, melynek elsődleges céljául az alapítók a jelenlegi Mezőtúri Református Kollégiumban korábban tanult, illetve a kollégiumhoz bármilyen módon kötődő öregdiákok, magán és jogi személyek egyesületté formálását tűzték ki, elsődlegesen a református keresztyén szellemiség keretein belül.

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...
 
Csak az első 65 év a nehéz
Írta: Bodor Márti   

2011. 09. 17-én tartottuk meg az 50 éves általános iskolai találkozónkat mi, akik 1961-ben végeztünk a Rákóczi Úti Általános Iskolában. Kérdés lehet miért egy év múlva teszünk erről említést? Azon egyszerű oknál fogva, mert nem volt olyan fotónk, melyen mindkét osztályfőnökünk rajta lett volna.

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...
 
90. születésnapján köszöntöttük Mária nénit
Írta: Bodor Márti   

"Hálás vagyok a sorsnak, hogy

tanulhattam tőle,

emberséget és lobogást,

kitartó szárnyalni tudást."


A kedvesség, a nyugalom most is sugárzik Mária néniről – ő a Teleki Mária nénije. Minden egykori Telekisnél felidéződik egy mosolygós, türelmes, nagy szaktudású tanár a „Mária néni” hallatán. Mezőtúr város életében kiemelkedő az ő pedagógiai munkássága, hiszen 1947-től 1977-ig adta át tudását, nevelte a szakma szeretetére, tiszteletére a gyorsírókat, gépírókat.

 

Bővebben...
 
A városé lesz a főiskola
Írta: Bodor Márti   

A közelmúltban a Kormány által meghozott, az egyes állami vagyonba tartozó ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló határozat nyomán az egykori mezőtúri főiskola épülete és tanüzeme hamarosan Mezőtúr Város Önkormányzatának tulajdonába kerül.

 

 

 

 

 

Bővebben...
 
Szavalóverseny az „anya- család” jegyében
oktatás

„Azt a…nyelvet, melyet rövid időre örökbe kaptunk, új szellemmel fényezve, csorbítatlanul át kell adnunk utódainknak.”

(Kosztolányi Dezső)

Ez az idézet volt a mottója a Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda és a Mezőtúri Közművelődési és Sport Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. közösen megrendezett szavalóversenyének, mely 2012. április 27-én a Közösségi Házban került megrendezésre, óvodás és 1. 2. 3. 4. osztályos gyermekek számára.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 17
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu