Register
oktatás


Móra Ferenc Olvasás - Szövegértés Verseny a Mezőtúri Református Kollégium Általános Iskolájában
oktatás

Az idén 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a már hagyományosnak számító Móra Ferenc Olvasás- Szövegértés Versenyt 3. és 4. osztályos tanulók számára. Rendezvényünkre a kistérség környező településeiről is jelentkeztek versenyzők.

Bővebben...
 
A 626-ból az OSZKTV országos döntőjébe
oktatás

Idén hetedszer került megrendezésre az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny, amelynek kiemelt támogatója a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma. Célja a tehetséggondozás a szakiskolai tanulók általános műveltségének fejlesztése. A verseny három fordulóból állt, amelyet három helyszínen rendeztek:

Bővebben...
 
Ki Mit Tud Karcagon
oktatás

Karcag kedves invitálásnak tettünk eleget 2012. április 20.-án délután a Mezőtúri Közoktatási és Közgyűjteményi Intézmény két Tagintézménye képviseletében. A felső tagozaton meghirdetett versenyt már több éve a Karcagi Általános Iskolai Központ Kováts Mihály Tagiskola Diákönkormányzata és a Kováts – Tehetségpont szervezi. (Akkreditált Tehetségpont). Mi Mezőtúriak, most először vettünk részt ezen a rendezvényen. Pár hónapja már beszéltünk a szervezővel erről a formálódó rendezvényről és a lehetséges részvételünkről, mint ötletről. A két Tehetségpont közt kialakuló kapcsolatnak a rendezvényen való részvétel volt a következő lépcsőfoka.(az első az Alapműveleti Matematika Verseny megyei szervezésében való bekapcsolódás volt).

Bővebben...
 
Alapműveleti Matematika Verseny
oktatás

Először vett részt iskolánk és a többi mezőtúri iskola is az Alapműveleti Matematika Versenyen (AMV) április 28-án. Ez a megmérettetés főleg olyan feladatokból áll, melyek segítik a tanulók számolási és kalkulációs képességének mérését.  A feladatok tematikájában szerepet kaptak a műveletek pontos, gyors elvégzése az összeadástól a kerekítésig a számok abszolút értékétől a műveletek tulajdonságáig. Nem maradt ki a számhalmazok precíz ismerete a számok eddig megismert alakjai és a mennyiségek stabil elvégzése sem. Többek véleménye alapján is mondhatom- a feladatsor összeállítói nem kis munka elé állították a tanulókat. De hát egy verseny az már természeténél fogva sem lehet könnyű…

Bővebben...
 
A jó példában élen járnak
oktatás

A természeti és társadalmi élmények, tapasztalatok minden korosztály számára fontosak, az óvodások számára döntőek. Mindezek ismereteinek tartalma viszont csak akkor megalapozott, ha az a gyermek számára érzelmileg telített, élményhatású, az egyes gyermekek számára konkrét tapasztalaton alapul. Mi más is lehetne nagyobb élmény a gyermekeknek, mint a szeretett szülővel közösen alkotni, dolgozni, tapasztalatot szerezni? Az eddigi közös óvoda programjainkért, - most csak a legutóbbikat említve- a Húsvéti játszóházunkban tanúsított aktivitásukért, a Föld napi programunk megvalósításához nyújtott segítségükért, példaértékű hozzáállásukért a Rákóczi Úti Óvoda gyermekei és dolgozói nevében ezúton szeretnék minden részt vevő szülőnek külön is köszönetet mondani. Velük összefogva, így közösen igazán széppé varázsoltuk közvetlen környezetünket, miközben óvodásaink is gazdag tapasztalatokat szereztek.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 Következő > Utolsó >>

11. oldal / 17
Copyright © 2024. Mezőtúr és Vidéke. Kelemen Márton - mkskft.hu