Felügyeleti szerv

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
1015 Budapest
Ostrom u. 23-25.
tel.: (+36 1 457 7100)
www.nmhh.hu


 


 

Médiaszolgáltatási tevékenységünket
a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program
keretében támogatja.

 


Médiaszolgáltatási
tevékenységét/műszaki fejlesztését
a Médiatanács
a Médiatanács Támogatási Program
keretében támogatja

Megtekintések száma

reliable Counter

Szeretettel köszöntjük a Mezőtúri Városi Televízió hivatalos honlapján!
Rólunk

 

Mezőtúri Városi Televízió működésének bemutatása:


Mezőtúr Város Önkormányzata 2013. év augusztusi Képviselő-Testületi ülésén úgy döntött, hogy városi televíziót hoz létre. A feladat ellátásával a Mezőtúri Közművelődési és Sport Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.-t bízta meg.


Mezőtúron az elmúlt években több helyi televízió is működött, amelyek a gazdasági körülményeik negatív alakulása miatt nem tudták maradéktalanul ellátni feladataikat. Az új televízió működése során elsődleges feladatának tekinti a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatását.


A megbízást követően a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának engedélyével Mezőtúri Városi Televízió néven megkezdte működését az új televízió.


A Mezőtúri Városi Televízió (továbbiakban: MVTV) Kétpó, Mesterszállás, Mezőhék és Mezőtúr települések lakóinak tájékoztatása és kulturális igényeinek minél teljesebb kiszolgálása a feladata. A MVTV messze menően figyelembe veszi a lakosság igényeit, műsoraival megfelel a közszolgálatiság, Közösségi médiaszolgáltatókra vonatkozó, törvényi előírásainak .


Az MVTV Szerkesztősége helyileg a Közművelődési és Sport KN. Kft. székhelyén (5400 Mezőtúr, Szabadság tér 17.) a Közösségi Házban található. Külön kulturált korszerű televíziós stúdió helyiséggel, szerkesztői térrel, raktárhelyiséggel rendelkezik, amely elősegíti a megfelelő színvonalú és kulturált körülmények közötti munkavégzést. A televízió jelenleg 3 fő főállású munkavállalóval, és 2 fő megváltozott munkaképességű munkavállalóval dolgozik, akik mellett alkalmanként külsős önkéntes is segíti a munkát.


Az MVTV folyamatosan tájékoztatja a nézőket a lakóhelyük és a térségük fontos eseményeiről. Ennek érdekében naponta hírműsorokat készít, ezen túlmenően hétköznapokon egy-egy a térségben fontos közéleti vagy gazdasági szereplővel stúdióban is beszélget.


A hét napjain gazdasági, kulturális, intézményi, és sport magazinokat készít, amelyek nyomon követik a térség lakóinak, közösségeinek az életét. Arra törekszik, hogy a nézők viszont láthassák önmagukat, családtagjaikat és a példákon keresztül erősödjön közösségi életük, összetartozásuk. A településen élők kulturális életének bemutatása összekapcsolja a társadalmi szálakat is, amelyek megnyilvánulási formája lehet a rétegek közötti különbség csökkentésének elősegítése, egymás megismerése és elfogadása.


Olyan elvek mentén dolgozik, amelyek magukban hordozzák a szülőföld, a haza és család eszményeinek felvállalását. A lokálpatriotizmus elmélyítése a település lakosai felé, így is elősegítve a társadalmi és kulturális fejlődést.



Bordács László
ügyvezető, felelős szerkesztő
Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft.

Mezőtúri Városi Televízió

 

Névnap

Ma 2024. March 19., Tuesday, József és Bánk napja van. BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Komp menetrend

Időjárás

Hőtérkép

Mezőtúri Strandfürdő