Mezőtúr városában minden évben augusztus második hetében kerül megrendezésre a Túri Vásár.

Az esemény regionális és országos szinten öregbíti Mezőtúr városának hírnevét. Településünk már a városi rangjával megkapta a vásártartás jogát, így már a középkorban is rendkívül nagy jelentősége volt a vásárnak.

E napon színes és változatos programkínálat jelenik meg a színpadon és a rendezvény teljes területén, hiszen számtalan kísérő esemény fogadja vendégeinket. A Szabadság téri Mesterségek tere elnevezésű kísérő programra a hagyományok megőrzése jegyében az ország több pontjáról érkeznek kézművesek, tárgyalkotó mesteremberek szakmájukat bemutatni, amelyeket az érdeklődők kedvükre ki is próbálhatnak.

A Túri Vásár visszakerült a korábban megszokott helyszínére, a belvárosba. A Dózsa György úton több száz méter hosszan vásározókkal találkozhatnak a látogatóink, ahol a kézműves portékák mellett a mai modern termékek is megtalálhatóak. A vásári forgatag mellett vidámpark, gasztronómiai élvezetek, kiállítások, gólyalábasok, utcazenészek és tűzijáték várja az érdeklődőket.

Mezőtúr Város Önkormányzata számára rendkívül fontos, hogy a többnapos programsorozat minden programpontját ingyenesen biztosítsa a látogatók részére; valamint az, hogy az országosan ismert nevek mellett minden évben helyi alkotók is bemutatkozási lehetőséghez jussanak.

A kulturális programkínálat sokszínűsége és minősége – úgy gondoljuk – minden igényt kielégít.

Várjuk Önöket Mezőtúrra augusztusban is!

 

A vásárt a város összművészeti fesztiválja, az arTúr Fesztivál előzi meg, hol csütörtöktől szombat estig várjuk Önöket zenei kalandozásunkra.