Register

Kiemelt rendezvényeink

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalletöltések száma:

 

 


 

Mezőtúr-Szarvas komp menetrend

Impro fotóklub

 

1988-ban alakultunk meg a Dózsa György Szakközépiskolában 5 fős létszámmal. A fényképezés iránti szeretet hozott össze minket, ezáltal ismertük meg egymást. 1989-től a Városi Művelődési házban tartottuk a foglalkozásainkat. Ez alatt a több mint 20 év alatt, városunkban (Mezőtúron) és környékén igyekeztünk maradandót alkotni. Képeinkkel nemzetközi és a magyarországi pályázatokon mutatkoztunk meg, ahol több díjat is elnyertünk, kis csapatunk legnagyobb örömére.

Eddigi munkásságunk alatt, több mázsa tököt kimagoztunk, paprikát csumáztunk. Segítettünk házat építeni, és bontani, a Tisza és a Körös partján hadakoztunk a szúnyogokkal, miért is ne? Megemlítem a kellemesen eltöltött estéket a Kékes-tetőn, s ha már arra vitt az utunk, megkóstoltuk a gyöngyösi borokat. Megtanultunk kertészkedni, birkafőző versenyeken is jelen voltunk, emellett nagyon finom szaloncukrokat készítettünk, és sorolhatnánk még azokat, amik velünk történtek.
Ezeken a helyeken persze igyekeztük a fényképezőnket is jelentős mértékben aktiválni, mondhatni sikeresen.

A fényképezéssel való ismerkedésünk kezdete a régi időkre vezethető vissza, amikor még fekete-fehérben láttuk ezen a téren a „világ megörökítését”. Az előhíváshoz való vegyszereket magunk kevertük a laborban, és órákat töltöttünk a sötétkamrában, ezáltal rátalálva a megfelelő munka menetére, mellette a minőségre szintén akkora figyelmet fordítva. 
Az időt, fáradtságot, magunkat nem kímélve, estétől-hajnalig a nagyításon dolgoztunk, így a végeredmény sem maradt alul a várakozásokon, ugyanis sikerült elérni a darab / 30x40-es képarányt, ezáltal kifizetődött a ráfordított idő, energia. Örülök, hogy még abban az időben elkezdtük a fotózást, úgymond a „fényképezés hajnalán”, mivel mára már a pixelek és a digitális technika került az előtérbe, így sokat tanulva az akkori kezdetlegesebb időszakból, most a régen tanultakat is jól tudjuk hasznosítani az új technikánál.

Hat éven keresztül házigazdája és résztvevője voltunk a „Mezőtúri Pillanatok” fotópályázatnak, aminek a folytatása „Kistérségi Pillanatok” néven fut napjainkban. Alapítói, és állandó részvevői vagyunk a PÜFOTA-nak /PÜnkösdi FOtós TAbor/. Ezt a tábort három fotó klub (a szolnoki, a szentesi, és mezőtúri) alapította, akik 13 éve működtetik.
A tábornak minden évben egy másik klub ad otthont, így új helyszínen kerül megrendezésre.

Pályafutásunk alatt nagyjából 90 kiállítást rendezetünk. Ennek nagy részét a „Közösségi Ház” helységeiben bonyolítottuk le, ezzel is színesítve a városunk programjait, emellett más városokba is ellátogattunk bemutatni a saját képeinket. Megemlítem még, hogy több mint 10 alkalommal rendeztünk fototechnika történeti kiállítást (Budapest, Szolnok, Szentes, Mezőberény) városokban, valamint kettő alkalommal rendeztünk országos fotótörténeti konferenciát Mezőtúron.

Köszönjük, hogy időt, és figyelmet fordított ránk és megtisztel klubtagságával.

Kérdésével, véleményével, felkérésével az alábbi elérhetőségen várjuk.

Klubvezető: Fazekas Lajos, telefon: 06-56/352-487

Klubtagjaink: Fazekas Lajos, Oltyán Gábor, Nagyné Patkós Mária, Patkós Szilveszterné (Ica néni), Szűcs Antal, Tar Gábor, Tóth Zoltán

 
Copyright Kelemen Márton © 2010-2021.