Register

Kiemelt rendezvényeink

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalletöltések száma:

 

 


 

Mezőtúr-Szarvas komp menetrend

Túr-Tű foltvarró szakkör

 

„Mottónk: Varrjuk össze a világot”


A szakkör 2001. novemberében alakult a mezőtúri Móricz Zsigmond Könyvtár és Közösségi Ház támogatásával. A kezdeti 6-8 alapító tag közül 5 fő jelenleg is dolgozik a szakkörben, melynek létszáma foglalkozásonként gyakran eléri a 30-40 főt. Jelenleg 22 aktív tagja van a csoportnak. A szakkör vezetői rendszeresen részt vesznek különböző tanfolyamokon, továbbképzéseken, foltvarró táborokban, főként saját költségen. Az ott szerzett tudást, tapasztalatot a tagoknak továbbadják.

 

A lehetőségekhez képest főként tagdíjakból folyamatosan fejlesztik eszköztárukat, szakirodalmakat vásárolnak a tagság számára. Hét fő már ötödik éve tagja a Magyar Foltvarró Céhnek. Szinte napi kapcsolatot alakítottak ki a környékbeli foltvarrókkal: Jászberény, Karcag, Tiszafüred, Kondoros és Túrkeve közösségeivel. Segítik a Református Egyház Öregek Otthonának varrogatóit szakmai tanácsokkal. Az elmúlt időszakban hat önálló kiállítást rendeztek a Közösségi Házban, házi pályázatokat hirdetnek tagjaik fejlődése érdekében, de néhányan regionális, országos pályázatokon, találkozókon is sikeres bemutatkozásokat tudhatnak maguk mögött. A régió több városába hívják őket tanítani, és bemutatókat tartani. Ezeknek a meghívásoknak legjobb tudásuk szerint tesznek eleget, de szívesen ellesik ők is az „új fogásokat”, technikákat.

 

Bármerre járnak, fényképeznek,ésCD-n mutatják be a másoknak a nívós munkákat. Minden évben karitatív tevékenység keretében közös vagy egyéni munkákkal örvendeztetik meg városunk különböző közösségeit: Városi Kórház Gyermekosztálya, óvodák, Szociális Otthon, pl.: ülőpárna karácsonyi ajándékként, de a szakkörnek helyet adó Közösségi Házban is megtalálhatók munkáik. A foltvarrás közösségformáló, összetartó nagy családját szeretnék bővíteni, ismereteket átadni, esztétikai, lakáskultúra, öltözködésbeli ízlésformálással, nem utolsó sorban sok régi anyag újrahasznosításával.

 


Vezető: Varga Kálmánné Ibolya
Elérhetőség: 06-56-350-075

 
Copyright Kelemen Márton © 2010-2021.